Crispy rijstsalade met kip en avocado
Een krokante rijstsalade, dat is weer eens wat anders. En super lekker, we gaan voor crispy rijstsalade met kip en avocado.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCrispy rijstsalade met kip en avocado
Bewaren
Ik heb deze zomer al meerdere toppers van salades met je gedeeld. Vandaag heb ik er weer eentje, we gaan voor een krokante rijstsalade, dat is weer eens wat anders. En super lekker, het is een crispy rijstsalade met kip en avocado.

Crispy rijstsalade
Een crispy rijstsalade is een salade waarbij de rijst niet ‘gewoon’ gekookt is, maar waarbij gekookte rijst daarna wordt gebakken in de oven. Door afgekoelde rijst samen met smaakmakers en olijfolie in de oven opnieuw te verwarmen/bakken ontstaat een lekkere krokante substantie. Crispy Rice.
De crispy rice is een heerlijke basis waar je door extra smaakmakers en ingredienten aan toe te voegen een crispy rijstsalade maakt.
In dit geval voeg ik kip toe samen met komkommer, edamame boontjes, avocado en lente-ui. En ik serveer het lekker met sirachasaus voor een beetje pit.

Crispy rijstsalade met kip en avocado
Het bereiden van een rijstsalade duur wel iets langer. Dit komt doordat je de rijst na het koken en afkoelen nog 40-50 minuten in de oven krokant bakt.
De afgekoelde rijst verdeel je over een bakplaat, meng dit met sojasaus, olijfolie en sesamolie. Zorg dat het in een dunne laag op de bakplaat ligt en bak dit in 40 minuten krokant in de oven. Nadat de rijst krokant gebakken is laat je het weer even afkoelen.
Terwijl de rijst in de oven staat kun je de andere ingredienten klaarmaken. Pocheer kip in een pan met kippenbouillon. Haal de kip hierna met 2 vorken uit elkaar.
In een kom mengen we de dressing, hiervoor gebruik ik mayonaise met sojasaus, roze wijnazijn, sesamolie, honing en siracha.
De afgekoelde crispy rijst mengen we vervolgens met de kip, komkommerblokjes, edamame boontjes, blokjes avocado en ringetjes lente-ui.
Verdeel de dressing over de salade en garneer de crispy rijstsalade met sesamzaadjes en eventueel crispy chili-olie of extra srirachasaus.
Serveer de crispy rijstsalade hierna direct.

Ingrediënten
Voor de crispy rijst
Voor de dresssing
Overige
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze crispy rijstsalade met kip en avocado
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de afgekoelde rijst over en bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de sojasaus, olijfolie en sesamolie erover en meng dit met elkaar. Verdeel dit in een dunne laag over de bakplaat. Bak de rijst in 40-50 minuten krokant.Stap 2
Pocheer de kip in een pan met kippenbouillon. Haal de kip hierna met 2 vorken uit elkaar.Stap 3
Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing.
Stap 4
Meng in een kom of op een schaal de crispy rijst met de kip, komkommerblokjes, edamame boontjes, avocado en lente-ui. Verdeel de dressing erover en garneer met sesamzaadjes en eventueel crispy chili-olie of extra srirachasaus.
Stap 5
Serveer de crispy rijstsalade hierna direct.Ingrediënten
Voor de crispy rijst
Voor de dresssing
Overige
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze crispy rijstsalade met kip en avocado
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de afgekoelde rijst over en bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de sojasaus, olijfolie en sesamolie erover en meng dit met elkaar. Verdeel dit in een dunne laag over de bakplaat. Bak de rijst in 40-50 minuten krokant.Stap 2
Pocheer de kip in een pan met kippenbouillon. Haal de kip hierna met 2 vorken uit elkaar.Stap 3
Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing.
Stap 4
Meng in een kom of op een schaal de crispy rijst met de kip, komkommerblokjes, edamame boontjes, avocado en lente-ui. Verdeel de dressing erover en garneer met sesamzaadjes en eventueel crispy chili-olie of extra srirachasaus.
Stap 5
Serveer de crispy rijstsalade hierna direct.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in