Ga naar de inhoud

Dadelsnack met pistache en chocolade

Een lekkere zoet hapje, geïnspireerd op de Dubai-chocoladereep. Dadelsnack met pistache en chocolade. Simpel om te maken, en zo lekker!

20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op
Dadelsnack met pistachepasta

Dadelsnack met pistache en chocolade

Het weekend staat voor de deur, tijd voor een lekkere snack. Geïnspireerd op de Dubai-reep, een wat gezondere variant. En gemakkelijk om te maken. Deze dadelsnack met pistache en chocolade.

Dadelsnack met pistachepasta

Variatie op Dubai-reep

Zijn jullie ook gek op de combinatie van pistache met chocolade? Dan is de hype van de Dubai reep je vast niet ontgaan. De Dubai reep is een luxe chocoladereep gevuld met een mengsel van pistache, witte chocolade en kataifi. De reep is knapperige van buiten, en heerlijke smeuïg van binnen.

Inmiddels zie je de Dubai-reep op vele plekken verschijnen en er zijn vele variaties. Ik ging aan de slag met een dadel-bark. Een soort homemade reep van dadels met chocolade. Het leek mij leuk (en erg lekker) om hier een variant op te maken met pistache. Het resultaat is deze heerlijke Dadelsnack met pistache en chocolade.

Dadelsnack met pistachepasta

Dadelsnack met pistache en chocolade

Het is simpel om de dadelsnack met pistache en chocolade te maken. Er komt geen oven aan te pas, we smelten alleen chocolade. Daarnaast hebben we dadels nodig, pistachepasta, pure chocolade, pistachenootjes en eventueel wat grof zeezout.

Instructies

De dadels snijden we over de lengte open en we verwijderen de pit. De opengevouwen dadels leggen we naast elkaar neer (op een vel bakpapier) zodat een vierkant met opengevouwen dadels ontstaat. Leg ook een vel bakpapier op de dadels en rol ze met een deegroller plat. Zo ontstaat een dunne platte plaat van dadels.

Verwijder het vel bakpapier dat erop ligt en besmeer de dadels met een laagje pistachepasta.

Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de chocolade over het pistachelaagje. Bestrooi de gesmolten chocolade met grof gehakte pistache en grof zeezout.

Laat de dadelsnack met pistache en chocolade opstijven in de koelkast. Snijd het hierna in stukken.

Bewaar de dadelsnack met pistache en chocolade in een afgesloten trommeltje, het liefst in de koelkast.

Dadelsnack met pistachepasta

Ingrediënten

stukken

Extra benodigd

  • vellen bakpapier
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze dadelsnack met pistache en chocolade

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Snijd de dadels over de lengte open en verwijder de pit.
2
Stap 2
Leg de opengevouwen dadels op een vel bakpapier. Leg ze tegen elkaar aan in een vierkant. Leg het tweede vel bakpapier erop. Rol de dadels met een deegroller tot een platte plak.
3
Stap 3
Besmeer de fijngeplette dadels met pistachepasta.
4
Stap 4
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de chocolade over de dadels met pistachepasta. Smeer dit uit zodat een dun laagje chocolade ontstaat.
5
Stap 5
Maak de dadel repen af door gehakte pistachenootjes erover te strooien en grof zeezout.
6
Stap 6
Laat de dadelsnacks opstijven in de koelkast. Snijd de dadelsnack met pistache en chocolade hierna in kleine stukjes.
7
Stap 7
Bewaar de dadelsnack met pistache en chocolade in een afgesloten trommeltje, het liefst in de koelkast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Dadelsnack met pistachepasta
Een heerlijke groenteschotel van geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie. Met balsamicoazijn en honing, smullen!
Galette met courgette en tomaat
Gnocchischotel met pesto en mozzarella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op