Dadelsnack met pistache en chocolade
Een lekkere zoet hapje, geïnspireerd op de Dubai-chocoladereep. Dadelsnack met pistache en chocolade. Simpel om te maken, en zo lekker!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inDadelsnack met pistache en chocolade
Bewaren
Het weekend staat voor de deur, tijd voor een lekkere snack. Geïnspireerd op de Dubai-reep, een wat gezondere variant. En gemakkelijk om te maken. Deze dadelsnack met pistache en chocolade.
Pistache en chocolade: een klassieke (en heerlijke) combinatie. Voeg daar dadels aan toe en je hebt een lekkere snack. Makkelijk om te maken met maar vijf ingrediënten.

Variatie op Dubai-reep
Zijn jullie ook gek op de combinatie van pistache met chocolade? Dan is de hype van de Dubai reep je vast niet ontgaan. De Dubai reep is een luxe chocoladereep gevuld met een mengsel van pistache, witte chocolade en kataifi. De reep is knapperige van buiten, en heerlijke smeuïg van binnen.
Inmiddels zie je de Dubai-reep op vele plekken verschijnen en er zijn vele variaties. Ik ging aan de slag met een dadel-bark. Een soort homemade reep van dadels met chocolade. Het leek mij leuk (en erg lekker) om hier een variant op te maken met pistache. Het resultaat is deze heerlijke Dadelsnack met pistache en chocolade.
Van dit recept maakte ik ook een video die ik heb gedeeld op Instagram en TikTok.

Dadelsnack met pistache en chocolade
Het is simpel om de dadelsnack met pistache en chocolade te maken. Er komt geen oven aan te pas, we smelten alleen chocolade. Daarnaast hebben we dadels nodig, pistachepasta, pure chocolade, pistachenootjes en eventueel wat grof zeezout.
Instructies
De dadels snijden we over de lengte open en we verwijderen de pit. De opengevouwen dadels leggen we naast elkaar neer (op een vel bakpapier) zodat een vierkant met opengevouwen dadels ontstaat. Leg ook een vel bakpapier op de dadels en rol ze met een deegroller plat. Zo ontstaat een dunne platte plaat van dadels.
Verwijder het vel bakpapier dat erop ligt en besmeer de dadels met een laagje pistachepasta.
Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de chocolade over het pistachelaagje. Bestrooi de gesmolten chocolade met grof gehakte pistache en grof zeezout.
Laat de dadelsnack met pistache en chocolade opstijven in de koelkast. Snijd het hierna in stukken.
Bewaar de dadelsnack met pistache en chocolade in een afgesloten trommeltje, het liefst in de koelkast.

Ingrediënten
Extra benodigd
- vellen bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze dadelsnack met pistache en chocolade
Stap 1
Snijd de dadels over de lengte open en verwijder de pit.Stap 2
Leg de opengevouwen dadels op een vel bakpapier. Leg ze tegen elkaar aan in een vierkant. Leg het tweede vel bakpapier erop. Rol de dadels met een deegroller tot een platte plak.Stap 3
Besmeer de fijngeplette dadels met pistachepasta.Stap 4
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de chocolade over de dadels met pistachepasta. Smeer dit uit zodat een dun laagje chocolade ontstaat.Stap 5
Maak de dadel repen af door gehakte pistachenootjes erover te strooien en grof zeezout.Stap 6
Laat de dadelsnacks opstijven in de koelkast. Snijd de dadelsnack met pistache en chocolade hierna in kleine stukjes.Stap 7
Bewaar de dadelsnack met pistache en chocolade in een afgesloten trommeltje, het liefst in de koelkast.Ingrediënten
Extra benodigd
- vellen bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze dadelsnack met pistache en chocolade
Stap 1
Snijd de dadels over de lengte open en verwijder de pit.Stap 2
Leg de opengevouwen dadels op een vel bakpapier. Leg ze tegen elkaar aan in een vierkant. Leg het tweede vel bakpapier erop. Rol de dadels met een deegroller tot een platte plak.Stap 3
Besmeer de fijngeplette dadels met pistachepasta.Stap 4
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de chocolade over de dadels met pistachepasta. Smeer dit uit zodat een dun laagje chocolade ontstaat.Stap 5
Maak de dadel repen af door gehakte pistachenootjes erover te strooien en grof zeezout.Stap 6
Laat de dadelsnacks opstijven in de koelkast. Snijd de dadelsnack met pistache en chocolade hierna in kleine stukjes.Stap 7
Bewaar de dadelsnack met pistache en chocolade in een afgesloten trommeltje, het liefst in de koelkast.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in