Doperwtensoepje met yoghurt en munt
Bewaren
Doperwtjes gebruik ik niet zo vaak. Hierdoor bleef een halve zak doperwtjes in de vriezer liggen. Tot ik dit doperwtensoepje met yoghurt en munt van Loeth Olthuis tegenkwam in FoodiesĀ Magazine. Dit is een lekker fris soepje dat binnen 20 minuten op tafel staat.
Erwtensoep (a la snert) eten we in de winter als het koud is. Dit doperwtensoepje serveer je op een mooie voorjaarsdag, als lunch of voorgerecht.
De ingrediƫnten. Het ziet er simpel uit, en dat is het ook. En daarbij is het ook nog eens erg lekker. De yoghurt en munt geven een fris tintje aan het soepje.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze doperwtensoepje met yoghurt en munt
Stap 1
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een braadpan.
Stap 2
Bak de ui met knoflook kort op laag vuur aan. Voeg de doperwtjes en water toe en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Los al roerend een verkruimeld bouillonblokje op in de soep. Proef of de soep op smaak is, voeg indien gewenst een (half) extra bouillonblokje toe.
Stap 4
Hak de munt fijn en roer dit door de soep. Schep de soep in kommen en verdeel er een beetje yoghurt over.- Zout in het kookwater maakt de schilletjes van de doperwten stug. Daarom voeg je de bouillonblokjes later toe. Als je bouillon zonder zout gebruikt kun je het wel eerder toevoegen.
- Bron: Spitsuurkoken van Loethe Olthuis via Foodies Magazine
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze doperwtensoepje met yoghurt en munt
Stap 1
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een braadpan.
Stap 2
Bak de ui met knoflook kort op laag vuur aan. Voeg de doperwtjes en water toe en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Los al roerend een verkruimeld bouillonblokje op in de soep. Proef of de soep op smaak is, voeg indien gewenst een (half) extra bouillonblokje toe.
Stap 4
Hak de munt fijn en roer dit door de soep. Schep de soep in kommen en verdeel er een beetje yoghurt over.- Zout in het kookwater maakt de schilletjes van de doperwten stug. Daarom voeg je de bouillonblokjes later toe. Als je bouillon zonder zout gebruikt kun je het wel eerder toevoegen.
- Bron: Spitsuurkoken van Loethe Olthuis via Foodies Magazine
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
ann vanhoutte
Dit is zo een receptie dat alles heeft om 'het te maken' :-) Snel, eenvoudig, weinig ingrediƫnten.... maar wat een heerlijk soepje. Mooi van kleur, fris van smaak... zelfs koud een ideaal aperitief -soepje. Of om te serveren bij een lentebrunch. En de kies zijn er ook fan van... zelfs dat :-)
Brenda Kookt
Super om te horen Ann :)
Milou
Dit soepje heb ik gisteravond klaar gemaakt! Heerlijk fris! De yoghurt geeft het echt een goede twist! Dank je wel!
Marja
Lijkt me heeeeerlijk! Ik ga het zeker uitproberen. Een lekkere en snelle maaltijd! Eventueel wat geroosterd brood met kruidenboter erbij....... Verrukkelijk! Bedankt voor het delen van dit recept! :-) :-) :-)
Brenda Kookt
Zeker een aanrader! Met een stokbroodje met kruidenboter is het een complete maaltijd. :)
Brenda Kookt
Wat leuk Milou! Graag gedaan :)