Ga naar de inhoud

Doperwtensoepje met yoghurt en munt

Een lekker fris doperwtensoepje met yoghurt en munt dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal als je op zoek bent naar een recept met doperwten. Een heerlijk voorjaarssoepje!
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Doperwtensoepje met yoghurt en munt

Doperwtensoepje

Doperwtjes gebruik ik niet zo vaak. Hierdoor bleef een halve zak doperwtjes in de vriezer liggen. Tot ik dit doperwtensoepje met yoghurt en munt van Loeth Olthuis tegenkwam in FoodiesĀ Magazine. Dit is een lekker fris soepje dat binnen 20 minuten op tafel staat.

Erwtensoep (a la snert) eten we in de winter als het koud is. Dit doperwtensoepje serveer je op een mooie voorjaarsdag, als lunch of voorgerecht.

Doperwtensoepje

De ingrediƫnten. Het ziet er simpel uit, en dat is het ook. En daarbij is het ook nog eens erg lekker. De yoghurt en munt geven een fris tintje aan het soepje.

Doperwtensoepje

Ingrediƫnten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze doperwtensoepje met yoghurt en munt

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een braadpan.

2
Stap 2

Bak de ui met knoflook kort op laag vuur aan. Voeg de doperwtjes en water toe en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 8 minuten zachtjes koken.

3
Stap 3

Pureer de soep met een staafmixer of blender. Los al roerend een verkruimeld bouillonblokje op in de soep. Proef of de soep op smaak is, voeg indien gewenst een (half) extra bouillonblokje toe.

4
Stap 4
Hak de munt fijn en roer dit door de soep. Schep de soep in kommen en verdeel er een beetje yoghurt over.
  • Zout in het kookwater maakt de schilletjes van de doperwten stug. Daarom voeg je de bouillonblokjes later toe. Als je bouillon zonder zout gebruikt kun je het wel eerder toevoegen.
  • Bron: Spitsuurkoken van Loethe Olthuis via Foodies Magazine

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

6 reacties

ann vanhoutte

Dit is zo een receptie dat alles heeft om 'het te maken' :-) Snel, eenvoudig, weinig ingrediƫnten.... maar wat een heerlijk soepje. Mooi van kleur, fris van smaak... zelfs koud een ideaal aperitief -soepje. Of om te serveren bij een lentebrunch. En de kies zijn er ook fan van... zelfs dat :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen Ann :)

Milou

Dit soepje heb ik gisteravond klaar gemaakt! Heerlijk fris! De yoghurt geeft het echt een goede twist! Dank je wel!

Laat een bericht achter

Marja

Lijkt me heeeeerlijk! Ik ga het zeker uitproberen. Een lekkere en snelle maaltijd! Eventueel wat geroosterd brood met kruidenboter erbij....... Verrukkelijk! Bedankt voor het delen van dit recept! :-) :-) :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zeker een aanrader! Met een stokbroodje met kruidenboter is het een complete maaltijd. :)

Brenda Kookt

Wat leuk Milou! Graag gedaan :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op