Driekazen-pestodip met crostini
Bewaren
Kun je nog een lekker borrelhapje gebruiken voor Oudejaarsavond? Of de Nieuwjaarsborrel? Zet dan zeker de ingrediënten van deze driekazen-pestodip met crostini op je boodschappenlijstje.
Een heerlijke caprese borreldip waarbij we brie, geraspte kaas en mozzarella combineren met tomaat en basilicum. Echt smullen!
Als je deze heerlijke dip geproefd hebt, wil je nooit meer anders. Beloofd! Deze driekazendip combineert drie soorten kazen met de traditionele smaken van Caprese. De brie en geraspte kaas gaan heerlijk samen met mozzarella, tomaat en basilicum. De pesto die je er voor het serveren overheen verdeelt, doet de rest. Een ideale borrelhap die je vanaf nu veel vaker op tafel gaat zetten!
*voor de foto gebruikten wij hele cherrytomaten aan de steel, dat staat mooier. Dit kun je uiteraard ook doen, maar je kunt ook losse cherrytomaten gebruiken. Net zo lekker!
Driekazen-pestodip met crostini
Ik ben gek op een lekkere dip bij de borrel. Dat maakt het geheel net even iets gezelliger én lekkerder. Deze driekazen-pestodip is daar het perfecte voorbeeld van. Hij ziet er feestelijk uit, smaakt geweldig en is bovendien relatief snel op tafel te zetten.
De combinatie van drie soorten kaas met de klassieke Caprese-smaken maakt dit hapje onweerstaanbaar. Wij combineren het met knapperige crostini, maar ook stokbrood, toastjes of soepstengels doen het er goed bij. Wil je wat extra groenten toevoegen? Dan zijn komkommersticks, paprika of worteltjes heerlijke aanvullingen om erin te dippen.
Pestodip maken
Deze pestodip maken is helemaal niet moeilijk. Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Snijd de ciabatta in dunne plakjes, leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak ze in ongeveer 5-10 minuten knapperig en goudbruin.
Ondertussen meng je de geraspte kaas met de crème fraîche in een kommetje en breng je het op smaak met wat peper. Snijd de brie in plakken en rasp de mozzarella. Leg de plakken brie in een ovenschaal, verdeel het kaasmengsel eroverheen en voeg de cherrytomaatjes en mozzarella toe.
Zet de ovenschaal 10-15 minuten in de oven, totdat de kaas mooi gesmolten is en de tomaatjes warm en zacht zijn. Haal de dip eruit, lepel er wat pesto overheen en maak het af met verse basilicum. Serveer de dip meteen met de knapperige crostini erbij. Eenvoudig, maar zó lekker!
Meer lekkers bij de borrel
Op zoek naar meer lekkers bij de Oud & Nieuw-borrel? In dit artikel tip ik je graag de lekkerste feestelijke borrelhapjes voor oud & nieuw. Stuk voor stuk lekkers om samen van te genieten. Om op het jaar terug te kijken, of juist plannen te maken voor het nieuwe jaar. En weer even iets anders dan een bitterbal of oliebol!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze driekazen-pestodip met crostini
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de ciabatta in dunne plakjes en verdeel de plakjes over de bakplaat. Verdeel de olijfolie eroverheen en breng op smaak met peper en zout. Bak ongeveer 5 – 10 minuten in de voorverwarmde oven.Stap 3
Meng de geraspte kaas in een kommetje met de crème fraîche en breng het geheel op smaak met peper. Snijd de brie in plakken. Rasp de mozzarella.Stap 4
Verdeel de brieplakken over een ovenschaal en verdeel hier de gerasptekaasmix overheen. Verdeel hier de cherrytomaten en de mozzarella overheen.Stap 5
Bak de dip 10 -15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de cherrytomaten warm zijn.Stap 6
Verdeel vervolgens de pesto eroverheen. Garneer met verse basilicum en serveer meteen met de crostini erbij.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze driekazen-pestodip met crostini
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de ciabatta in dunne plakjes en verdeel de plakjes over de bakplaat. Verdeel de olijfolie eroverheen en breng op smaak met peper en zout. Bak ongeveer 5 – 10 minuten in de voorverwarmde oven.Stap 3
Meng de geraspte kaas in een kommetje met de crème fraîche en breng het geheel op smaak met peper. Snijd de brie in plakken. Rasp de mozzarella.Stap 4
Verdeel de brieplakken over een ovenschaal en verdeel hier de gerasptekaasmix overheen. Verdeel hier de cherrytomaten en de mozzarella overheen.Stap 5
Bak de dip 10 -15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de cherrytomaten warm zijn.Stap 6
Verdeel vervolgens de pesto eroverheen. Garneer met verse basilicum en serveer meteen met de crostini erbij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.