Ga naar de inhoud

Mueslirepen met chocolade en rozijnen – Gezond tussendoortje

Deze energierepen met chocolade en rozijnen zijn super gemakkelijk om te maken. Wees vrij om te varieren en andere ingredienten.
10 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd: bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 cm

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de ovenschaal of bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Hak de amandelen en de chocola in kleine stukjes.
3
Stap 3
Doe de bananen samen met de honing en het vanille-extract in een blender of keukenmachine en blend of mix totdat je een mousse hebt gekregen. Schep deze mousse in een kom.
4
Stap 4
Roer de havermout, de kaneel en het snufje zout door de bananenmix. Het mengsel wordt als het goed is steeds taaier, dat is ook de bedoeling.
5
Stap 5
Roer vervolgens de amandel- en chocoladestukjes met de rozijnen door het mengsel.
6
Stap 6
Schep het mengsel in de vorm of schaal en druk het plat. Verdeel het mengsel goed over de bakvorm.
7
Stap 7
Zet de bakvorm minimaal 1,5 uur in de oven. Draai de temperatuur halverwege terug naar 100 graden. Houd de bars goed in de gaten, zodat ze niet te bruin worden.
8
Stap 8
Haal de bakvorm na 1,5 uur uit de oven en laat afkoelen. Stort daarna op een rooster en laat helemaal afkoelen. Snijd daarna in repen zo groot als je ze zelf lekker vindt. De repen zijn heel geschikt om in te vriezen.

Mueslirepen met chocolade en rozijnen – Gezond tussendoortje

Door Joor –Tijd voor een lekker en gezond tussendoortje. Deze energierepen met chocolade en rozijnen zijn mijn favoriete tussendoortjes, super makkelijk om te maken en ook nog eens heel erg lekker. Win-win dus!

Ik vind energierepen een van de leukste tussendoortjes om zelf te maken. Waarom? Omdat er heel makkelijk iedere keer weer een andere mix van kunt maken. Ze zijn ook nog eens veel lekkerder dan de repen uit de supermarkt. Vind ik tenminste. En omdat je weet wat je erin gestopt hebt, weet je ook wat je eet. Daarnaast zijn deze repen ook heel makkelijk in te vriezen en op een later moment mee te nemen. Veel resultaat voor minimaal inspanning dus!

In deze repen stopte ik chocolade, amandelen en rozijnen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook andere noten indoen, gedroogd fruit of zelfs marshmallows. Alles wat jou lekker lijkt. Gewoon proberen dus!

Energierepen met chocolade en rozijnen

Energierepen met chocolade en rozijnen

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op