Ga naar de inhoud

Feestelijke Soepstengels

Een soepje is altijd lekker bij een etentje. Daarnaast kun je een soepje ook goed van te voren maken, een of meerdere dagen zodat je hier op de dag van je etentje niet meer aan hoeft te denken. En als je een soepje serveert is het leuk om iets extra’s...
Delen op

Feestelijke Soepstengels

Makkelijke soepstengels txtEen soepje is altijd lekker bij een etentje. Daarnaast kun je een soepje ook goed van te voren maken, een of meerdere dagen zodat je hier op de dag van je etentje niet meer aan hoeft te denken.
En als je een soepje serveert is het leuk om iets extra’s toe te voegen zodat het geen saai soepje is. Iets extra’s ter decoratie om het geheel iets feestelijke te geven, maar ook voor de bite. Maak dan eens deze feestelijke soepstengels. Lekker, makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Om de soepstengels iets extra’s te geven heb ik ze bestrooid met sesamzaadjes. Als het bij je soepje past is het ook lekker om geraspte kaas over de stengels te strooien. Dan heb je kaasstengels. Het is ook lekker om de sesamzaadjes te vervangen door kruiden als basilicum of peterselie.

Later in de Feestdagen Special publiceer ik een feestelijk soepje waarbij deze soepstengels goed passen.

Makkelijke soepstengels 2

Makkelijke soepstengels

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze feestelijke soepstengels

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC.
2
Stap 2
Snijd de plakjes bladerdeeg in repen zodat je uit 1 plakje bladerdeeg 4 tot 5 soepstengels kunt halen.
3
Stap 3
Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in de repen deeg. Dit voorkomt dat het deeg omhoog komt tijdens het bakken in de oven.
4
Stap 4
Bestrijk de reepjes bladerdeeg met opgeklopt ei. Strooi vervolgens peper, zout en sesamzaadjes over de stengels. Bak de stengels 10 minuten in de oven. Controleer of de stengels mooi bruin zijn geworden. Verwarm ze een paar minuten extra als de stengels nog bleek zien.

Variatie tips:

• Bestrooi de stengels met kruiden. Bijvoorbeeld bieslook, basilicum, peterselie of bruschetta kruiden

• Maak kaasstengels door geraspte kaas over de stengels te strooien.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Pizza met pistachepesto en ricotta
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

1 reacties

tanja

Dit heb ik nog nooit gemaakt maar lijkt me heel lekker, alle drie de varianten :-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op