Filodeegtaart met mascarponetopping en zomerfruit
Bewaren
Een heerlijke zomertoet. Filodeegtaart met mascarponetopping en zomerfruit. Oftewel krokant gebakken filodeeg met romige en fruitige topping. Smullen!
Taart van filodeeg
Flinterdun filodeeg is niet alleen top in hartige taarten, het kan ook dienst doen als bodem voor een zoete taart. Zoals deze filodeegtaart gevuld met vers zomerfruit en een topping van mascarpone en slagroom. Zo lekker!
Deze taart van filodeeg is onze nieuwe favoriet, hij wordt hier thuis echt opgesmikkeld. En terecht: heerlijk knapperig filodeeg met boter, een topping van mascarpone en slagroom en het geheel getopt met lekker zacht zomerfruit. Meer wil je niet, dus probeer deze taart zo snel mogelijk!
Filodeegtaart met mascarponetopping en zomerfruit
Een zomerser taartje is er wat mij betreft niet. Het zomerfruit van aardbeien, bosbessen, frambozen en bramen maakt de taart echt een feestje. En een extra bonus? Het staat binnen een kwartiertje op tafel! Zo makkelijk.
Zoete filodeegtaart
Om een zoete filodeegtaart te maken maak je eerst het filodeeg. Je verwarmt de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Dan smelt je roomboter in een steelpannetje of magnetron. Leg een vel filodeeg op het bakpapier en kwast het in met gesmolten boter. Leg er een tweede vel op, vet dat ook in en herhaal deze stappen tot alle vellen op zijn. Vouw de randen 1 cm om en verfrommel ze een beetje. Bak het filodeeg 15 minuten in de oven tot het goudbruin is.
Dan maken we de topping van mascarpone en slagroom. Klop slagroom enkele minuten op in een keukenmachine, voeg mascarpone toe en klop tot een romig geheel. Roer de poedersuiker en vanille erdoorheen. Verdeel de mascarponemix over het afgekoelde filodeeg, verdeel er fruit naar wens overheen, garneer met poedersuiker en serveer dan meteen. Zo lekker!
Taart met zomerfruit
Dit is echt een heerlijke zomerste taart, mƩt zomerfruit. De knapperige bite van het filodeeg, met de romige en fruitige topping. Je kunt de taart aftoppen met elk fruit dat je lekker vindt. Echt smullen!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze filodeegtaart met mascarponetopping en zomerfruit
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in steelpannetje of magnetronStap 3
Leg 1 vel filodeeg op het bakpapier. Kwast het deeg in met gesmolten boter. Leg een tweede vel erop, vet dat ook weer in en leg er weer een vel bovenop. Ga hiermee door tot alles op is.Stap 4
Vouw de randen dan 1 cm om en verfrommel de randen een beetje. Bak het filodeeg vervolgens 15 min in de oven tot het goudbruin is.Stap 5
Klop de en slagroom enkele minuten op in een keukenmachine. Voeg dan de mascarpone toe en klop tot je een romig geheel hebt. Roer de poedersuiker en vanille erdoorheen.Stap 6
Verdeel de mascarponemix over het afgekoelde filodeeg. Verdeel fruit naar wens eroverheen. Garneer met poedersuiker en serveer meteen.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze filodeegtaart met mascarponetopping en zomerfruit
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in steelpannetje of magnetronStap 3
Leg 1 vel filodeeg op het bakpapier. Kwast het deeg in met gesmolten boter. Leg een tweede vel erop, vet dat ook weer in en leg er weer een vel bovenop. Ga hiermee door tot alles op is.Stap 4
Vouw de randen dan 1 cm om en verfrommel de randen een beetje. Bak het filodeeg vervolgens 15 min in de oven tot het goudbruin is.Stap 5
Klop de en slagroom enkele minuten op in een keukenmachine. Voeg dan de mascarpone toe en klop tot je een romig geheel hebt. Roer de poedersuiker en vanille erdoorheen.Stap 6
Verdeel de mascarponemix over het afgekoelde filodeeg. Verdeel fruit naar wens eroverheen. Garneer met poedersuiker en serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.