Focaccia met gegrilde groenten
Bewaren
Focaccia met gegrilde groenten: zó lekker. Dit vegetarische broodje is perfect voor een picknick en ook heel lekker voor de lunch. Met pesto, aubergine, paprika, courgette en portobello’s.
Focaccia met pesto
Ben je voor de zomer nog op zoek naar een heerlijk hapje voor in de picknickmand? Zoek niet verder! Deze lekker zachte focaccia met gegrilde groenten en pesto is je nieuwe favoriet. Makkelijk te maken, vol groenten en smaak en als je zin hebt in een variatie, dan kun je de focaccia ook toppen met mozzarella. Heerlijk!
Focaccia met gegrilde groenten
Moeite met meer groenten toevoegen aan je dieet? Dit broodje is het perfecte voorbeeld van hoe je makkelijk meer groenten binnenkrijgt. Het focacciabroodje wordt belegd met groene pesto, aubergine, paprika, courgette en portobello’s. Daaroverheen komt nog wat citroensap én Italiaanse kruiden. Echt een smaakbom!
En dit broodje is natuurlijk ook een geweldige manier om restjes op te maken. Heb je nog wat geroosterde aubergine of overgebleven asperges van de vorige avond? Dan kunnen ze natuurlijk ook op het broodje. En heb je nog wat spinazie liggen? Dan kan je daarmee ook een lekkere spinaziepesto maken.
Tip: mozzarella
Je kunt het broodje ook beleggen met wat mozzarella. Leg het dan bovenop de groenten of leg de onderste helft van de focaccia met mozzarella eerst 5 minuten in een hete oven en leg de bovenste helft er dan bovenop. Smullen!
Focaccia met gegrilde groenten maken
Voor dit broodje kies ik een focaccia rozemarijn zeezout, maar je kunt natuurlijk elke smaak kiezen die je lekker vindt. Deze bereid ik via de bereidingswijze op de verpakking. En dan is het tijd om het beleg klaar te maken.
Eerst snijd je de aubergine in schijfjes, en de portobello, de puntpaprika en de courgette in dikke repen. Die groenten meng je met olijfolie en peper en zout. Dan pak je je grillpan om de groenten te grillen. Doe dat tot de aubergine zacht en bruin is. De gegrilde groenten meng je dan in een kom en meng je met de pesto, citroensap, Italiaanse kruiden. Dan is het tijd om de focaccia te beleggen.
Halveer de foccacia over de lengte. Besmeer de onderste helft eventueel met extra pesto en beleg deze met de groenten. Leg de bovenste helft erbovenop en snijd de focaccia in 6 of 8 stukken. Doe er eventueel een touwtje omheen om de focaccia goed bij elkaar te houden. Garneer eventueel met basilicum.
Lekker focaccia recept
Dit focaccia recept is perfect voor een lekkere lunch, picknickhapje of makkelijke zomermaaltijd. Het staat binnen 20 minuten op tafel en is perfect om onderweg mee te nemen. Ideaal om te delen met vrienden en familie!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze focaccia met gegrilde groenten
Stap 1
Bereid de foccacia volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Snijd de aubergine in schijfjes, de portobello in dikke repen, de puntpaprika in dikke repen en de courgette in dikke repen. Meng de groenten met olijfolie en peper en zout.Stap 3
Grill de groenten in batches op de grillpan totdat de aubergine zacht en bruin is. Doe de groenten dan in een kom en meng ze met de pesto, citroensap, Italiaanse kruiden.Stap 4
Halveer de foccacia over de lengte. Besmeer de onderste helft eventueel met extra pesto en beleg deze met de groenten. Leg de bovenste helft erbovenop en snijd de foccacia in 6 of 8 stukken. Doe er eventueel een touwtje omheen om de foccacia bij elkaar te houden. Garneer eventueel met basilicum.Stap 5
Variatietip: beleg de groenten met plakjes mozzarella. Leg de bovenste helft erbovenop of leg de onderste helft van de foccacia met mozzarella eerst 5 minuten in een hete oven en leg de bovenste helft er dan bovenop.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze focaccia met gegrilde groenten
Stap 1
Bereid de foccacia volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Snijd de aubergine in schijfjes, de portobello in dikke repen, de puntpaprika in dikke repen en de courgette in dikke repen. Meng de groenten met olijfolie en peper en zout.Stap 3
Grill de groenten in batches op de grillpan totdat de aubergine zacht en bruin is. Doe de groenten dan in een kom en meng ze met de pesto, citroensap, Italiaanse kruiden.Stap 4
Halveer de foccacia over de lengte. Besmeer de onderste helft eventueel met extra pesto en beleg deze met de groenten. Leg de bovenste helft erbovenop en snijd de foccacia in 6 of 8 stukken. Doe er eventueel een touwtje omheen om de foccacia bij elkaar te houden. Garneer eventueel met basilicum.Stap 5
Variatietip: beleg de groenten met plakjes mozzarella. Leg de bovenste helft erbovenop of leg de onderste helft van de foccacia met mozzarella eerst 5 minuten in een hete oven en leg de bovenste helft er dan bovenop.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.