Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Gebonden kippensoep met groenten en champignons

Een heerlijke gevulde herfstsoep. Een mix tussen een kippensoep, champignonsoep en groentesoep. Dan ontstaat deze lekkere gebonden kippensoep met groenten en champignons. Een hele mond vol, maar zo lekker!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gevulde kippensoep met groenten en champignons

Gebonden kippensoep met groenten en champignons

Zoals je ziet ben ik helemaal in herfstsferen. Kom maar op met dei herfstrecepten! Ik hoop dat jullie er ook zo over denken, want vandaag deel ik een lekkere gevulde herfstsoep. Een gebonden kippensoep met groenten en champignons. Een heerlijke maaltijdsoep!

Gevulde kippensoep met groenten en champignons

Als er iets is waar ik van hou dan is het wel een kom warme soep. Voor mij is dit echt comfortfood. Vooral in de herfst en winter maak ik zeker eens per week (meestal in het weekend) een grote pan soep. Lekker als makkelijke maaltijd of bij de lunch.

Het fijne is ook dat dit een manier is om het weekend meteen lekker wat groenten te eten. De kids smullen er ook van, dus dit is een win-win.

Deze keer ben ik voor een soep gegaan die eigenlijk een mix is van een aantal van mijn favorieten. Namelijk een mix van groentesoep, kippensoep en champignonsoep. Het resultaat daarvan is deze gebonden kippensoep met groenten en champignons.

Gevulde kippensoep met groenten en champignons

Gebonden kippensoep met groenten en champignons

Een mix van meerdere soepen dus. Gebonden kippensoep met groenten en champignons.

De basis van deze soep is een kippensoep. Ik gebruik daarvoor in dit geval kipfilet maar je kunt natuurlijk ook een kippenbout gebruiken. Ook heb ik lekker veel soepgroenten en vermicelli aan de kippensoep toegevoegd. Hierdoor is de soep lekker gevuld. Ook kon ik het niet laten wat champignons toe te voegen. Ik vind het lekker om deze even kort aan te bakken met een scheutje ketjap. Dat maakt de soep nog lekkerder.

En tot slot wilde ik hier graag een gebonden romige soep van maken. Een roux van bloem en een scheut kookroom zorgen hiervoor. Korting deze gebonden kippensoep met groenten en champignons is er eentje met alles erop en eraan. Lekker!

Tip: Ben je opzoek naar meer lekkere verwarmende herfstsoepen? Dan tip ik je deze pagina met soeprecepten. Hier vind je alle lekkere soeprecepten bij elkaar!

Ingrediƫnten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gebonden kippensoep met groenten en champignons

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Fruit de ui in de soeppan aan in olijfolie. Doe de soepgroenten erbij en bak dit een paar minuutjes mee.
2
Stap 2
Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Voeg de kip toe en zet de soep hierna lager zodat het zachtjes blijft koken. Voeg de vermicelli toe zodat dit mee gaart.
3
Stap 3
Bak in een koekenpan met olie of boter de champignons aan en mooi bruin. Breng op smaak met een scheutje ketjap en bak dit mee.
4
Stap 4
Haal de kip na 15 minuten uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar. Voeg de kip hierna weer toe, samen met de gebakken champignons.
5
Stap 5
Smelt boter in een leeg pannetje. Doe hierna de bloem erbij en roer dit door. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Doe hierna beetje bij beetje de soep bij de roux en roer dit met een garde of houten lepel door. Voeg de kookroom toe.
6
Stap 6
Laat de soep nog even verwarmen en indikken.
7
Stap 7

Serveer de soep met brood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Quesadilla's met gehakt en paprika
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

3 reacties

Lieke
5/5 sterren

Heerlijke soep! Dank voor het recept. Voor herhaling vatbaar

Laat een bericht achter

Anne Jan Visser

Dit is weer een lekker recept. De ketjap door de champignons is een lekkere vondst. Ga ik vaker doen

Laat een bericht achter

Clary Wijenberg

Zijn 3 eetlepels ketjap manis niet er veel voor dat beetje champignons? Ik heb er 2 gebruikt en dat was nog rijkelijk veel, groetjes Clary

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op