Gembercake ontbijtkoek
Bewaren
Vandaag gaan we aan de bak! Met een mix tussen een gembercake en ontbijtkoek. Een gembercake – ontbijtkoek. Een kruidige cake waarvoor we stemgember en kruiden gebruiken. Een super lekker tussendoortje voor bij een kopje koffie of beker thee.
Bij deze cake slash ontbijtkoek twijfelen we een beetje over de naam: is het een cake of is het een ontbijtkoek? De stroop maakt ‘m namelijk bijna een ontbijtkoek, maar de rest van de ingrediënten passen meer bij een cake. Dus, we laten die beslissing aan jullie over 🙂
Wij noemen het daarom een gembercake – ontbijtkoek.
Gembercake – ontbijtkoek
Deze gembercake -ontbijtkoek eet je niet als ontbijt of lunch, maar lekker als tussendoortje. Als traktatie.
De naam van deze cake is dus wat lastig. Maar wat we wel weten is dat dit een behoorlijk lekkere cake is: niet te zoet en lichtpittig dankzij de stemgember die je erin stopt. En het andere bijzondere ingrediënt zijn de 5-spicekruiden die je gebruikt, die geven een heerlijk warme en volle smaak aan deze cake. Of ontbijtkoek…
Ingrediënten
Extra benodigd
- cakevorm 26 – 28 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gembercake ontbijtkoek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm van 28 of een broodvorm van gelijke grootte in of bekleed deze met bakpapier.Stap 2
Snijd de stemgember in kleine stukjes. Meng ze met de eetlepel bloem in een kommetje en zet even weg. Weeg 100 gram gembersiroop uit het flesje af voor straks.Stap 3
Mix in een kom de bloem met de baking soda, de gemalen gember, kaneel, koekkruiden en een snufje zout.Stap 4
Mix de eieren samen met de suiker en boter tot een romig geheel. Voeg dan de gembersiroop en stroop toe en mix kort door. Spatel de droge mix vervolgens door de natte mix. Roer er dan de stemgember doorheen. Giet het beslag in een cakevorm van 26 - 28 cmStap 5
Bak de cake 60 – 70 minuten in de oven totdat hij gaar is. Laat daarna afkoelen op een rooster.Ingrediënten
Extra benodigd
- cakevorm 26 – 28 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gembercake ontbijtkoek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm van 28 of een broodvorm van gelijke grootte in of bekleed deze met bakpapier.Stap 2
Snijd de stemgember in kleine stukjes. Meng ze met de eetlepel bloem in een kommetje en zet even weg. Weeg 100 gram gembersiroop uit het flesje af voor straks.Stap 3
Mix in een kom de bloem met de baking soda, de gemalen gember, kaneel, koekkruiden en een snufje zout.Stap 4
Mix de eieren samen met de suiker en boter tot een romig geheel. Voeg dan de gembersiroop en stroop toe en mix kort door. Spatel de droge mix vervolgens door de natte mix. Roer er dan de stemgember doorheen. Giet het beslag in een cakevorm van 26 - 28 cmStap 5
Bak de cake 60 – 70 minuten in de oven totdat hij gaar is. Laat daarna afkoelen op een rooster.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.