Ga naar de inhoud

Ontbijtkoek zelf maken

Een plakje ontbijtkoek. Dat hebben we allemaal wel eens gegeten toch? Als tussendoortje met een laagje boter, of bij de lunch. En weet je wat ik zelf erg lekker vind: ontbijtkoek met een laagje margarine en pindakaas. Joor ging voor ons aan de slag, met dit recept kun je ontbijtkoek...
15 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

plakjes

Extra nodig: keukenmachine, cakevorm van 24 cm

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de cakevorm in met boter.
2
Stap 2
Verwarm de boter met de appelstroop en de basterdsuiker in een steelpannetje totdat de suiker gesmolten is en je een mooi geheel hebt. Laat kort afkoelen en roer dan het ei erdoor.
3
Stap 3
Mix in de tussentijd in een andere kom de baking soda, bloem en kruiden met het zout.
4
Stap 4
Mix dan de droge mix door de natte mix en schenk het beslag in de cakevorm. Verdeel er dan het amandelschaafsel en de pecannnoten overheen.
5
Stap 5
Bak de ontbijtkoek in 55 – 60 minuten af in de oven. Laat afkoelen in de vorm.

Ontbijtkoek zelf maken

Een plakje ontbijtkoek. Dat hebben we allemaal wel eens gegeten toch? Als tussendoortje met een laagje boter, of bij de lunch. En weet je wat ik zelf erg lekker vind: ontbijtkoek met een laagje margarine en pindakaas. Joor ging voor ons aan de slag, met dit recept kun je ontbijtkoek zelf maken.

Veel lekkerder dan de gekochte versie, en het is helemaal niet moeilijk!

Ontbijtkoek zelf maken

Ontbijtkoek zelf maken

Ontbijtkoek is een koeksoort, al lijkt het qua uiterlijk meer op een cake. En tot ik me in dit recept verdiepte wist ik niet dat het zo makkelijk zou zijn om te maken. Veel heb je er eigenlijk niet voor nodig, ik gok dat je de meeste ingrediënten voor al in je keukenkastjes hebt.

De ontbijtkoek uit de supermarkt wordt meestal gemaakt van roggemeel of roggebloem. Voor dit recept neem ik bloem als basis, met boter, appelstroop, en donker bruine basterdsuiker.

En wat blijkt? Zelfgemaakte ontbijtkoek vind ik een stuk lekkerder dan gekochte ontbijtkoek.

Snel proberen dus!

Ontbijtkoek zelf maken

Ontbijtkoek zelf maken

Bekijk ook andere recepten
Fruitpizza met koekbodem
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Geroosterde bloemkool met komkommeryoghurt
Rosbiefrolletjes met truffelmayonaise

10 reacties

Ing

Heerlijk, maar ook ingezakt in t midden. Ik vind hem ook te hard aan de kantjes(50 min) , heb 150 reguliere warmte gedaan....Wie weet probeer ik het tzt nog een keer.

Laat een bericht achter

Geertje

Heb hem gebakken was echt heerlijk is dat op hetelucht die 150 gr.?

Laat een bericht achter

Susan

Ik denk dat de 150 geen hetelucht is, ik heb hem van de week op 150 hetelucht gebakken, maar is véél te hard gegaan, misschien dat het op hetelucht rond de 125 graden beter gaat? Ik ga het wellicht nog een keer proberen

Nel

wat een heerlijke koek !! smaak was prima, maar in het midden ingezakt. ik heb op onder een boven warmte gebakken, was dat de bedoeling of moest het op hetelucht ?

Ynette

Er zit dan wel érg veel suiker in met appelstroop en suiker. Wat als de suiker er uit gelaten wordt?

Laat een bericht achter

Karin

Hoe meet je de appelstroop af ,ik vind het lastig .hoeveel eetlepels zijn het in dit geval ?? Met vriendelijke groet, Karin .

Laat een bericht achter

webspin

Makkelijk afwegen .Zet pot appelstroop op weegschaal (wegen)en dan de appelstroop eruit die je nodig bent.

Brenda Kookt

Qua eetlepels durf ik niet te zeggen. Je zout een eetlepel kunnen wegen en zo uitrekenen hoeveel appelstroop je nodig hebt.

Renate

Hoi Brenda, Wat een leuke en lekkere recepten maak je. Ik had even een vraag over de ontbijtkoek zelf maken. Gebruik je vloeibare boter of harde boter. Als het harde boter is, kan het dan ook met vloeibare boter? Bedankt voor je antwoord. En ik kijk uit naar de scheurkalender van 2020 Groetjes

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op