Geplette krieltjes en broccoli uit de oven
Bewaren
AVG, met een lekkere twist. Geplette krieltjes en broccoli uit de oven. Deze krokante aardappeltjes zijn perfect voor een snelle maar overheerlijke maaltijd. Smullen!
Geplette krieltjes uit de oven
Kennen jullie de geplette krieltjes uit de oven al? Deze krokante aardappeltjes (ook wel smashed potatoes genoemd, in mooi Engels) zijn mijn favoriete manier van aardappels bereiden. Dus het is tijd voor een variant die je heel snel in elkaar zet en waarmee je meteen een volledige maaltijd op tafel zet. Ik hou van dit soort maaltijden: weinig voorbereiding en een langere oventijd waarin ik de tafel kan dekken en iedereen kan voorbereiden op het eten. Na de oventijd hoef je alleen nog de maaltijd in elkaar te zetten en je kunt aan tafel!
Geplette krieltjes en broccoli uit de oven
Voordat je deze geplette krieltjes maakt was je ze goed en halveer je de grotere exemplaren. Kook ze in ongeveer 8-10 minuten gaar en giet ze af. Snijd in de tussentijd de broccoliroosjes los en snijd een rode ui in dunne halve ringen. Verdeel de broccoli over een helft van de bakplaat en leg de krieltjes aan de andere kant. Gebruik een vork om de krieltjes plat te drukken – dit zorgt ervoor dat ze straks heerlijk krokant worden.
Smelt wat boter in de magnetron en giet deze over de krieltjes. Zet de bakplaat in de oven en rooster alles 20-25 minuten tot de krieltjes goudbruin en krokant zijn en de broccoli mooi geroosterd is. Houd de broccoli wel in de gaten; als deze te donker wordt, kun je hem eerder uit de oven halen.
Als alles klaar is, verdeel je de geroosterde krieltjes en broccoli over de borden. Maak het af door er naar smaak knoflooksaus overheen te sprenkelen, samen met de dunne ringen rode ui en wat verse dille. Bestrooi het geheel met peper en (grof zee)zout voor de finishing touch. Zo lekker!
Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.
Smashed potatoes – krokante aardappels uit de oven
Ja, ik ben fan van deze smashed potatoes. Lekker als twist op een klassiek AVG’tje. Door de aardappeltjes op deze manier te bereiden, krijgt het geheel net dat beetje extra. De krokante textuur van de krieltjes en de frisse, geroosterde broccoli vormen een geweldige combinatie met de knoflooksaus en de rode ui. En het beste van alles? Je hebt in no-time een complete maaltijd op tafel staan, zonder veel gedoe. Een perfect gerecht voor doordeweeks dat gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt.
Lekker met kip, zalm, gebakken worstjes of gehaktballetjes. Ga je voor een vegetarisch gerecht? Dan is gegrilde halloumi ook een aanrader. Deze geplette krieltjes passen overal goed bij. Lekker!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geplette krieltjes en broccoli uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Was de krieltjes en halveer de grotere krieltjes. Kook ze vervolgens in 8 – 10 minuten gaar. Giet de krieltjes af.Stap 3
Snijd in de tussentijd roosjes van de broccoli en snijd de rode ui in zo dun mogelijke halve ringen.Stap 4
Verdeel de broccoliroosjes over een helft van de bakplaat. Leg de krieltjes aan de andere kant en gebruik een vork om ze wat plat te drukken.Stap 5
Smelt de boter in de magnetron en giet de gesmolten boter vervolgens over de krieltjes heen.Stap 6
Rooster de krieltjes en broccoli 20 – 25 minuten in de oven totdat de krieltjes krokant en goudbruin zijn. Wordt de broccoli te donker? Haal deze dan eerder uit de oven.Stap 7
Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden. Verdeel hier de knoflooksaus naar smaak, rode ui en verse dille overheen. Bestrooi als laatste met peper en (grof zee)zout.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geplette krieltjes en broccoli uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Was de krieltjes en halveer de grotere krieltjes. Kook ze vervolgens in 8 – 10 minuten gaar. Giet de krieltjes af.Stap 3
Snijd in de tussentijd roosjes van de broccoli en snijd de rode ui in zo dun mogelijke halve ringen.Stap 4
Verdeel de broccoliroosjes over een helft van de bakplaat. Leg de krieltjes aan de andere kant en gebruik een vork om ze wat plat te drukken.Stap 5
Smelt de boter in de magnetron en giet de gesmolten boter vervolgens over de krieltjes heen.Stap 6
Rooster de krieltjes en broccoli 20 – 25 minuten in de oven totdat de krieltjes krokant en goudbruin zijn. Wordt de broccoli te donker? Haal deze dan eerder uit de oven.Stap 7
Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden. Verdeel hier de knoflooksaus naar smaak, rode ui en verse dille overheen. Bestrooi als laatste met peper en (grof zee)zout.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Marjolijn
Wij hebben dit vanavond gegeten. Wat een lekker recept!! Vooral de ui maakt het verschil. Dit gaan we vaker op het menu zetten.