Geroosterde peer met geitenkaas en dressing
Voorgerechtjes hoeven niet moeilijk te zijn om te maken. Wel lekker. Een lekker begin van de maaltijd, waardoor je nog meer trek heb in wat komen gaat. Een aanrader is wat mij betreft dit gerechtje met geroosterde peer en geitenkaas. Het is weer een wat anders dan een kommetje soep, vind je ook niet? Dit receptGeroosterde peer met geitenkaas en dressing
Bewaren
Voorgerechtjes hoeven niet moeilijk te zijn om te maken. Wel lekker. Een lekker begin van de maaltijd, waardoor je nog meer trek heb in wat komen gaat. Een aanrader is wat mij betreft dit gerechtje met geroosterde peer en geitenkaas. Het is weer een wat anders dan een kommetje soep, vind je ook niet?
Dit recept kwam ik tegen in Delicious. Magazine van mei van dit jaar. Echter vind ik het door het gebruik van de peer meer een herfstgerecht. Daarom besloot ik het nog even te bewaren en onlangs te maken op een regenachtige dag. Een lekker gerechtje voor er bij, of als voorgerecht.
De peer is door het roosteren mooi zacht geworden, een hele mooie combinatie met de frisse dressing. Het recept heb ik iets aangepast. In plaats van kruidenmosterd heb ik ‘gewone’ grove mosterd gebruikt, dit had ik namelijk in huis. Hieronder beschrijf ik het recept zoals ik hem heb gemaakt.
Salade met geroosterde peer, geitenkaas en honingdressing
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 8 personen:
- 150 gram gemengde sla
- 60 gram pitten (ik nam een mengsel van zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten)
- 5 stevige handperen (bijvoorbeeld doyenné du comice)
- sap van 1 citroen
- 30 gram boter
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 350 gram verse geitenkaas
Voor de honingdressing:
- 4 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel kruidenmosterd (of grove mosterd)
- 4 eetlepels walnotenolie
- 5 eetlepels extra vergine olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
Verhit een koekenpan voor en rooster hier (zonder boter olie) de pitten in. Schud ze hierna uit de pan en laat ze afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en zet apart.
Was de peren en snijd ze horizontaal door in grove plakken. Schep de plakken peer in een schaal om met citroensap. Verwarm boter in een koekenpan en bak hierin de plakken peer rondom in 3 tot 4 minuten bruin. Bedruppen de peer hierna met honing en laat dit zachtjes karamelliseren terwijl je de plakken af en toe omdraait.
Verdeel de sla over de borden en druppel hier de dressing over (houdt wel wat achter voor de geitenkaas). Verdeel de plakken peer over de sla en verbrokkel dan de geitenkaas erover. Bestrooi met de pitten. Druppen tot slot nog wat dressing over de geitenkaas en peren. Serveer dressing die over is er los bij.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Julie
heerlijk!!! Dit ga ik binnenkort ook eens maken. Ben ook dol op delicious !.
Chris
Oeh dit klinkt simpel maar heerlijk! Ik ben gek op peren en geitenkaas.
Marlotte
De combinatie met peer en geitenkaas vind ik zo lekker, en al helemaal met een goede honing-mosterddressing. Mooie foto's ook!
Brenda Kookt
Dank je wel, het is echt een toppertje hoor