Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Bewaren
Een heerlijke soep boordevol geroosterde groenten, de ideale soep voor de wintermaanden. Geroosterde pompoensoep met geroosterde bloemkool.Ā Een heerlijke combinatie.
Herfstsoep
Ik ben gek op soepen. Nu het kouder wordt vind ik het niet alleen lekker om in het weekend makkelijk een verse soep (boordevol groenten) met een broodje te eten, ik eet ook graag een soepje als lunch. Geen koude salade, maar een lekkere kom warme soep. Heerlijk.
Fijn ook om meteen lekker wat groenten te eten (mijn meiden eten zo ook veel mee groenten dan ze zelf denken) en daarbij is het ook fijn dat als ik Ć©Ć©n pan soep maak ik hier wel 2 of 3 dagen van kan eten.
Op deze pagina vind je een overzicht van mijn favoriete soeprecepten.
Geroosterde pompoensoep maken
De geroosterde pompoensoep is een van de favorieten die ik zeker nu in de herfst regelmatig maak. Om hiermee te variƫren besloot ik ook geroosterde bloemkool toe te voegen. Met succes, ontzettend lekker. Daarom deel ik het recept graag ook met je op de website.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de geroosterde pompoensoep met bloemkool.
Pompoensoep met bloemkool maken
Het is eenvoudig om de geroosterde pompoensoep met bloemkool te maken. Vooral als je een zakje pompoenblokjes gebruikt, in plaats van een hele pompoen. Dat is dƩ snelle tip om in een handomdraai een lekkere soep te serveren.
Blokjes pompoen en bloemkoolroosjes verdelen we over de bakplaat. Je laat bij dit recept namelijk vooral de oven z’n werk doen. De groenten roosteren we samen met ui en knoflook in de oven. Zo’n dertig minuten.
Hierna gaan de geroosterde groenten in de pan, met bouillon. Dit pureren we en brengen we aan de kook. Hierna is de geroosterde pompoensoep met bloemkool klaar om geserveerd te worden.
Lekker om te serveren met geroosterde pompoenblokjes en geroosterde bloemkoolroosjes als topping. Dat maakt samen een heerlijke herfstsoep.
Geroosterde pompoensoep met kokosmelk
Nog een lekkere variatietip: voeg wat kokosmelk toe aan de geroosterde pompoensoep. Dan maak je het geheel net een beetje romiger en exotischer. Ook heel lekker!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde pompoensoep met bloemkool
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes en bloemkoolroosjes over de bakplaat. Verdeel de stukken ui en gekneusde teentjes knoflook tussen de groenten. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en peper en verdeel de blaadjes tijm erover.
Stap 3
Rooster de groenten in30 minuten in de oven gaar.Stap 4
Houdt een beetje pompoenblokjes en bloemkoolroosjes apart.Stap 5
Doe de rest met de knoflook en ui in de pan. Voeg de bouillon erbij en pureer het geheel. Breng het mengsel aan de kook en kook een paar minuten door.
Stap 6
Serveer de soep met geroosterde pompoensoep met bloemkool met de achtergehouden blokjes geroosterde pompoen en bloemkool als garnering.voeg extra water of bouillon toe als de soep te dik is. Dit is afhankelijk van de grootte van de pompoen die je hebt gebruikt.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde pompoensoep met bloemkool
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes en bloemkoolroosjes over de bakplaat. Verdeel de stukken ui en gekneusde teentjes knoflook tussen de groenten. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en peper en verdeel de blaadjes tijm erover.
Stap 3
Rooster de groenten in30 minuten in de oven gaar.Stap 4
Houdt een beetje pompoenblokjes en bloemkoolroosjes apart.Stap 5
Doe de rest met de knoflook en ui in de pan. Voeg de bouillon erbij en pureer het geheel. Breng het mengsel aan de kook en kook een paar minuten door.
Stap 6
Serveer de soep met geroosterde pompoensoep met bloemkool met de achtergehouden blokjes geroosterde pompoen en bloemkool als garnering.voeg extra water of bouillon toe als de soep te dik is. Dit is afhankelijk van de grootte van de pompoen die je hebt gebruikt.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.