Ga naar de inhoud

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

Een lekkere warme salade. Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en krokante kikkererwten. Met avocado, feta en honing-mosterdsaus.
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

Een lauwwarme salade. Perfect in deze (koude) tijd van het jaar. Een hele lekkere lunch als je even geen zin hebt in een boterham met kaas of hagelslag. Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten. Met avocado, feta en honing-mosterddressing. Dat is smullen!

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

Lauwwarme salade

Deze koude maanden van het jaar ga ik voor warm. Warme maaltijden. Ik moet dus echt niet denken aan een koude salade. Maar ik wil niet iedere dag lunchen met brood of crackers. Iets meer groenten vind ik fijn. Een soep is uitkomst en lekker warm, maar een lauwwarme salade met als basis gegrilde groenten vind ik ook echt lekker. Dit recept van geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten viel dan ook zeer in de smaak.

Dit recept ben ik tegengekomen bij Teigan van Half Bakes Harvest. Het leek mij heerlijk, en daarom heb ik er mijn eigen (wat meer simpel) variant op gemaakt. Zo is het ook makkelijk te maken met de lunch!

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en krokante kikkererwten. Met avocado, feta en honing-mosterdsaus.

Een hele mond vol, maar zo lekker. Als avondmaaltijd, maar ook als lunch. Tip: maak een grotere portie zodat je er meerdere dagen van kunt lunchen. Ideaal.

En het is helemaal niet moeilijk om de lauwwarme salade van geroosterde zoete aardappel te maken. Zoete aardappel en kikkererwten verdeel je over de bakplaat. Breng op smaak met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder. Dit roosteren we met olijfolie 30 minuten in de oven. Schep het tussendoor even om.

Geroosterde zoete aardappel

De geroosterde zoete aardappel en kikkererwten serveren we met boerenkool, partjes avocado en verkruimelde feta. En we maken het af met honing-mosterddressing.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van salade.

Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

Lauwwarme salade recepten

Kun je meer inspiratie voor lauwwarme salades gebruiken? Ik tip je je graag deze toppers die je ook terugvindt op de website. Heerlijke maaltijden, maar ook heel erg lekker om als lunch te eten. Waar kies jij voor vandaag?

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Was de zoete aardappelen en snijd ze in grote frieten.
3
Stap 3
Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat, samen met de kikkererwten. Breng op smaak met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder en besprenkel met olijfolie.
4
Stap 4
Rooster de zoete aardappel en kikkererwten 15 minuten in de oven. Schep het hierna om en rooster het nogmaals 15 minuten in de oven.
5
Stap 5
Verdeel boerenkool over een kom of de borden. Verdeel hierover de geroosterde zoete aardappel met krokante kikkererwten. Verdeel hierbij partjes avocado en verkruimelde feta. Maak af met honing-mosterddressing.
6
Stap 6
Serveer de salade van boerenkool met geroosterde zoete aardappel en kikkererwten hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op