Ga naar de inhoud

Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo

Een heel erg lekker gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo. Ideaal om voor een grotere groep te maken, en mee te nemen.

25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo

Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo

Yum, vandaag gaan we voor een ideaal zomerrecept. Een picknickrecept. Een heel erg lekker gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo. Ideaal om voor een grotere groep te maken, en mee te nemen.

Dit recept vind je deze maand terug in de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Samen met vier andere picknickrecepten van mijn hand.

Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo

Koken en Genieten Magazine

In deze zesde editie van Koken & Genieten gaan we voor zomerse buitenrecepten. In mijn rubriek ga ik voor recepten van gerechten die je mee kunt nemen op picknick of een dagje weg. Dat is weer eens wat anders dan een boterham met kaas.

Naast het heerlijke gevulde picknickbrood met kip en kerriemayo deel ik mijn rubriek andere picknickrecpetgen zoals mini caprese quiches, caesar wraps en citroencake met pistache.

Scroll naar beneden voor het recept van het gevulde picknickbrood met kip en kerriemayo.

Koken & Genieten juni

Koken & Genieten magazine #6 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie, en bekijk ook de zomerdeal, zo krijg je nu korting op een abonnement!

Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine breng ik dit jaar 4x een editie van mijn eigen Brenda Kookt Magazine uit. Zo tof! Ieder magazine staat een ander thema centraal. De tweede editie kun je nu voordelig bestellen in de pre-order: het Brenda Kookt Zomermagazine. Boordevol zomerrecepten, voor thuis én op vakantie! Via deze website vind je meer informatie en kun je mijn Zomermagazine nu bestellen in de pre-order.

Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo

Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo

Een brood met alles erop en eraan. Dat is dit gevulde picknickbrood met kip en kerriemayo. Met gebakken spek, ei en kaas. Echt smullen!

Dit gevulde picknickbrood is ideaal om mee te nemen als je een dagje weggaat. Al doet hij het niet alleen goed als lunch, het is ook een lekkere makkelijke avondmaaltijd.

Zo maak je het gevuld picknickbrood

En ook fijn: je maakt dit gemakkelijk voor een grote groep klaar. Uit brood kun je 6-8 punten halen.

De basis is een groot Turks brood. Bak dit af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het hierna even afkoelen en snijd het brood door.

Rooster ondertussen de pijnboompitjes, bak de spek krokant en bak een omelet van de eitjes. Meng de kerriepoeder met een beetje water en mayonaise. Dan is het daarna tijd om het picknickbrood te beleggen.

Besmeer de onderkant van het brood met de kerriemayo. Beleg dit met de omelet en plakken kipfilet. Verdeel hierover plakjes komkommer en stukken gebakken spek. Met daarop de stukken oude kaas. Verdeel tot slot de veldsla over het brood met de geroosterde pijnboompitjes.

Dek het picknickbrood af met de bovenkant van het Turks brood. Snijd het brood hierna in punten, en geniet..

Tip: als je het gevuld picknickbrood bewaart of meeneemt voor een picknick: dek het dan af met aluminiumfolie. Bewaar eventueel in de koelkast.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Bak het brood af volgens de instructies op de verpakking.
2
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan goudbruin.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur (hoog/medium) en bak hier de bacon of spek krokant in (voeg geen extra boter of olie toe).
4
Stap 4
Roer de eieren los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Bak van de eieren in een andere koekenpan met een beetje olie een omelet.
5
Stap 5
Meng ondertussen de kerriepoeder met een halve eetlepel water. Roer door elkaar zodat een papje ontstaat. Roer hierna de mayonaise door de kerriepoeder. Voeg eventueel extra mayonaise toe.
6
Stap 6
Snijd het afgebakken Turks brood open. Besmeer de onderkant met kerriemayo. Beleg dit met de omelet en plakken kipfilet. Verdeel hierover plakjes komkommer en stukken gebakken spek. Met daarop de stukken oude kaas. Verdeel tot slot de veldsla over het brood met de geroosterde pijnboompitjes.
7
Stap 7
Dek het picknickbrood af met de bovenkant van het Turks brood.
8
Stap 8

Dek het picknickbrood af met aluminiumfolie als je het bewaart of meeneemt voor een picknick.

9
Stap 9
Snijd het picknickbrood in punten voor het serveren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spek

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op