Ga naar de inhoud

Gevulde courgette met gehakt en mozzarella in tomatensaus

Lekkere koolhydraatarme maaltijd of bijgerecht. Gevulde courgette met gehakt en mozzarella in tomatensaus.
30 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gevulde courgette met gehakt en mozzarella

Gevulde courgette met gehakt en mozzarella in tomatensaus

Ik deel vandaag een lekkere makkelijke maaltijd voor elke dag. Een gevulde courgette met gehakt en mozzarella in tomatensaus. Bij ons thuis viel dit gerecht zeer in de smaak. Het is gemakkelijk om te bereiden. Ideaal als koolhydraatarme maaltijd, of server met gebakken aardappeltjes of brood.

Gevulde courgette met gehakt en mozzarella

Courgette recepten

De courgette is een van mijn favoriete groenten. Ik gebruik het zeer regelmatig. In pastagerechten en roerbakgerechten, maar ook om te vullen. Het fijn is dat de courgette geen overheersende smaak heeft, hierdoor is het goed te combineren met meerdere andere smaken.

Eerder deelde ik gevulde courgette recepten, mijn favorieten van de website zijn de gevulde courgettes met kip en pesto, tonijn en BBQ Chicken.

Deze keer ga ik voor een variant met gehakt. Het is een lekkere maaltijd met een Italiaans tintje. De gevulde courgette met gehakt en mozzarella in tomatensaus lijkt qua smaken en ingrediƫnten op een pastamaaltijd, echter wordt er geen pasta gebruikt.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de gevulde courgette met gehakt.

Gevulde courgette met gehakt en mozzarella

Gevulde courgette met gehakt en mozzarella in tomatensaus

Het is eenvoudig om de gevulde courgettes met gehakt te maken.

De courgettes snijden we over de lengte door. Het vruchtvlees lepelen we uit, dit gaat eenvoudig met een meloen-lepel. De uitgeholde courgettes grillen we alvast 20-25 minuten in de oven.

De basis van deze gevulde courgette is een vulling van gehakt, met Italiaanse kruiden, ui, knoflook paprika en champignons. Ook het uitgelepelde vruchtvlees van de courgettes gaat hierbij. Dit bakken we aan in de pan. Hier gaat 1/3 van de tomatensaus bij.

De overige saus verdelen we over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg hier de gegrilde courgettehelften in. Lepel het gehaktmengsel over de courgettes en verdeel de mozzarella erover.

Verwarm dit nog even lekker in de oven, zodat de mozzarella smelt en gratineert.

Gevulde courgette met gehakt en mozzarella

Hoe serveer je de gevulde courgette?

De gevulde courgette met gehakt en mozzarella in tomatensaus kun je serveren als volledige maaltijd. In dat geval is het een koolhydraatarme maaltijd.

Heb je er liever wel koolhydraten bij? Serveer dan met gebakken aardappeltjes of een frisse salade. Ook lekker met wat brood erbij waarmee je de saus kunt op dippen.

Valt de gevulde courgette met gehakt in de smaak, en wil je dit vaker eten en hiermee variƫren? Vervang de kruiden door oregano of tijm en gebruik een andere kaassoort. Voor een vegetarische variant kun je het gehakt vervangen door linzen of plantaardig gehakt.

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde courgette met gehakt en mozzarella in tomatensaus

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Snijd de courgettes over de lengte door .Lepel het vruchtvlees eruit. Bestrijk de uitgeholde courgettes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak dit 20-25 minuten in de oven. Laat de gegrilde courgettes hierna even afkoelen.
3
Stap 3
Fruit ondertussen de ui en knoflook aan in een koeken met olie. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Voeg hierna de champignons, paprika en fijngehakt stukjes courgette toe en bak dit mee. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Doe hierna de 1/3 van de passata erbij en verwarm dit mee.
4
Stap 4
Verdeel de overige saus over de ovenschaal. Leg hier de uitgeholde courgettes in. Lepel het gehaktmengsel in de courgettes. Verdeel hierover de mozzarella.
5
Stap 5
Verwarm dit 15 minuten in de oven op 200 graden.
6
Stap 6
Maak de Gevulde courgettes met gehakt en mozzarella in tomatensaus eventueel af met verse basilicum.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta schotel met salami
Macaroni stroganoff met kip
Gevulde courgette met gehakt en mozzarella
Mac and cheese

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op