Gevulde courgette met kip en pesto
Bewaren
Een lekker makkelijk maaltje, dat is deze gevulde courgette met kip en pesto. Eenvoudig om te maken dus, en nog lekker ook! Naast de kip en groene pesto mogen tomaatjes, paprika en natuurlijk (geraspte) kaas niet ontbreken bij deze gevulde courgette.
Serveer de gevulde courgette voor een complete maaltijd met aardappeltjes of een groene salade ernaast. Zo lekker en simpel!
De combinatie van kip met pesto
Een combinatie dat wat mij betreft altijd goed is, is kip met pesto. Groene pesto het liefst. Ik heb dit inmiddels in meerdere recepten die op de website staan verwerkt. Op broodjes, in pasta- en roerbakgerechten en zelfs op een plaattaart. Het zijn allemaal toppers! En nu volgt dus de gevulde courgette. Een super lekkere maaltijd die je ook nog eens snel op tafel zet.
Heb je deze gevulde courgette inmiddels gemaakt en wil je meer kip met pesto? Dan tip ik je deze recepten:
- Hét ultieme broodje kip-pesto
- Pasta pesto salade met kipfilet
- Kip-pesto wraptaart
- Snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto
- Kip pesto plaattaart
Gevulde courgette met kip en pesto
Een gevulde courgette is niets nieuws. Ook deze staan al vaker op de website. Het is een super simpele manier om weer eens iets anders op tafel te zetten en om smaken met elkaar te combineren. Deze keer de gevulde courgette met kip en pesto dus. En ik zeg je eerlijk: dit is één van mijn favorieten. Dit wil je proberen!
Dit recept is ontstaan doordat ik hem eigenlijk had willen maken voor de 2023 scheurkalender (die nu verkrijgbaar is, klik hier voor alle informatie). Maar daar ben ik niet meer aan toegekomen omdat we voldoende recepten hadden, en er stond al een recpept gevulde courgette in. Zonde, want dit leek met een ontzettend lekkere combinatie. Daarom besloot ik het recept toch te maken en direct hier op de website te delen. En wie weet haalt het de kalender van 2024? 😉
De basis is een halve courgette, waarvan je de zaadlijsten uitlepelt. Dit gooi je niet weg, maar gebruik je voor de vulling. De zaadlijsten snijd je fijn en hier meng je de kipreepjes, paprika en groene pesto door. Dit mengsel verdeel je over de uitgelepelde courgettehelft. Vervolgens verdeel je de tomaatjes erover en bestrooi je het met geraspte kaas en pijnboompitjes.
Dit alles schuif je in de oven en verwarm je 25 minuten tot de courgette gaar is en de kaas gegratineerd.
Voor een complete maaltijd kun je de gevulde courgette serveren met (gebakken)aardappeltjes of bijvoorbeeld een groene salade.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde courgette met kip en pesto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal (waar de courgette in de lengte in past) in.Stap 2
Halveer de courgette over de lengte en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de zaadlijsten fijn en doe deze in een kom. Meng de zaadlijsten met de gerookte kipreepjes, groene pesto en blokjes paprika. Breng op smaak met zout en peper.Stap 3
Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgette helften. Verdeel hierover gehalveerde tomaatjes en geraspte kaas met pijnboompitjes.Stap 4
Plaats de gevulde halve courgettes in een ovenschaal in verwarm deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.Stap 5
Serveer met aardappeltjes of een groene salade voor een complete maaltijd.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde courgette met kip en pesto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal (waar de courgette in de lengte in past) in.Stap 2
Halveer de courgette over de lengte en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de zaadlijsten fijn en doe deze in een kom. Meng de zaadlijsten met de gerookte kipreepjes, groene pesto en blokjes paprika. Breng op smaak met zout en peper.Stap 3
Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgette helften. Verdeel hierover gehalveerde tomaatjes en geraspte kaas met pijnboompitjes.Stap 4
Plaats de gevulde halve courgettes in een ovenschaal in verwarm deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.Stap 5
Serveer met aardappeltjes of een groene salade voor een complete maaltijd.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Bianca
Heerlijk recept! Heerlijk gegeten. Wij hebben dit wel met 2 personen op ( grote lekkere eters🤗) En wij hebben het gegeten met orzo, was heerlijk