Ga naar de inhoud

Gevulde croissant met ei en zalm

Een croissantje bij het (paas)ontbijt is altijd een goed idee. Lekker met ham en kaas, jam of chocopasta. Maar wat dacht je van een gevulde croissant met ei en zalm? Door Joor – Zo lang als ik me kan herinneren, aten we afbakbroodjes bij het ontbijt op feestdagen als Kerstmis...
10 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde croissant met ei en zalm

Een croissantje bij het (paas)ontbijt is altijd een goed idee. Lekker met ham en kaas, jam of chocopasta. Maar wat dacht je van een gevulde croissant met ei en zalm?

Door Joor – Zo lang als ik me kan herinneren, aten we afbakbroodjes bij het ontbijt op feestdagen als Kerstmis en Pasen. Je kent ze misschien wel, die pakken van de supermarkt met daarin een mix van 9 kleine afbakbroodjes, 3 daarvan zijn croissants. Tijdens het ontbijt steggelden we dan over wie van ons 4 die croissants zouden krijgen, totdat 1 van mijn ouders aangaf geen croissantje te willen.

Afbakcroissants zijn voor mij daarom steevast verbonden aan feestdagen. Zonder croissant om af te bakken geen feest, zeg maar. Dus toen ik nadacht over recepten voor Pasen kon een ontbijtreceptje met afbakcroissants dus niet ontbreken.

Gevulde croissant met ei en zalm

Gevulde croissant met ei en zalm

Voor dit ontbijtje gebruik je de croissant als een soort mini-oventje voor je omelet. Die omelet breng je op smaak met bieslook en zalm – een van mijn favoriete manieren om een omelet op smaak te brengen. Je bakt de croissants af in de oven en tegelijkertijd bereid je dus je omelet in die croissants, superhandig! Fijn (en smakelijk) Pasen alvast 🙂

Klik hier voor meer paasrecepten.

Gevulde croissant met ei en zalm

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde croissant met ei en zalm

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de bakplaat alvast in de oven.
2
Stap 2
Klop de eieren los in een schaaltje en meng ze met de cheddar, de gesneden bieslook en de blokjes zalm. Breng op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Haal de bakplaat uit de oven en leg de afbakcroissants op het bakpapier, zo bakken ze al heel lichtjes aan de onderkant.
4
Stap 4
Gebruik een mes om heel voorzichtig een gat te snijden in het midden van de croissants. Zorg dat je niet helemaal tot de bodem gaat.
5
Stap 5
Verdeel het eimengsel vervolgens in de gaten van de croissants en zet de bakplaat weer in de oven. Baak 8 – 10 minuten of totdat de eieren gaar zijn.
6
Stap 6
Serveer de croissants met wat extra bieslook.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Bahn mi met omelet
Eton Mess recept
Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op