Gevulde eieren met carpaccio en truffelmayo

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGevulde eieren met carpaccio en truffelmayo
Bewaren
Dit hapje is wat mij betreft de tip voor het paasweekend. Het zijn gevulde eieren met carpaccio en truffelmayonaise. Lekker als bij de paasbrunch of als hapje of snack. Ze zijn simpel om te maken, en zo super lekker!

Gevulde eieren maken
Als er één gelegenheid in het jaar is waarop we gevulde eieren eten is het wel het paasweekend. Al is een gevuld eitje wat mij betreft ook een heel erg lekker hapje op een borrelplankje.
Bij het paasweekend kunnen gevulde eieren de hele dag. Bij het ontbijt, bij de paasbrunch, een hapjes-diner en als borrelhapje. Lekker om mee te variëren door de dag heen, en dan is deze variant heerlijk om te serveren
Een gevuld eitje ziet er al snel een beetje speciaal uit, terwijl het helemaal niet moeilijk is om te maken. De basis is (natuurlijk) een gekookt eitje die is afgekoeld. Halveer het eitje en lepel de dooier eruit. Meng de dooier met mayonaise en kruiden. Spuit of lepel dit op het gekookte eiwit en je hebt een heerlijk hapje.
Eerder deelde we dit artikel met 5 recepten voor gevulde eieren met je. Nu kunnen we hier een zesde topper bij voegen, deze gevulde eieren met carpaccio en truffelmayo. Mijn nieuwe favorietjes.

Gevulde eieren met carpaccio en truffelmayo
De basis van de gevulde eieren met carpaccio en truffelmayo is hetzelfde als hierboven beschreven. Echter gebruiken we in plaats van mayonaise truffelmayonaise. Dit maakt deze gevulde eitjes extra lekker.
Prak de gekookte dooiers fijn met een vork en meng dit met 3 eetlepels truffelmayonaise. Breng dit op smaak et peper en zout.
Schep het dooiermengsel vervolgens in een spuitzak en spuit dit in de eieren. Beleg de gevulde eieren met een beetje carpaccio-vlees. Verdeel hierbij wat fijngehakte rucola, Parmezaan snippers en pijnboompitjes. Maak de gevulde eitjes af met een toefje truffelmayonaise.
Kookvideo
Op Instagram publiceerde ik een reels waarbij ik de gevulde eieren met carpaccio en truffelmayonaise maak.
Tips om gevulde eieren te bewaren
Het fijne van gevulde eieren als hapje is als dat je ze goed kunt voorbereiden of vooraf kunt maken. Zo hoef je ze er tijdens het feestje alleen bij te pakken om op de schaal of borrelplank toe te voegen.
Je kunt ze hapje helemaal afmaken en vervolgens afgedekt bewaren in de koelkast. Ook kun je de vulling in een spuitzak doen, deze afsluiten en in de koelkast bewaren. Vul de eieren vlak voor het opdienen, en maak ze af met de topping naar keuze.

Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde eieren met carpaccio en truffelmayo
Stap 1
Kook de eieren gaar in 8 minuutjes. Laat ze hierna schrikken en afkoelen. Pel de eieren.
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.Stap 3
Halveer de eieren en haal met een vork of mesje de dooier eruit. Prak de dooiers fijn met een vork. Meng dit met 3 eetlepels truffelmayonaise en breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Verdeel het dooiermengsel in een spuitzak en spuit dit in de eieren.Stap 5
Beleg de gevulde eieren met een beetje carpaccio-vlees. Verdeel hierbij wat fijngehakte rucola, Parmezaan snippers en pijnboompitjes. Maak de gevulde eitjes af met een toefje truffelmayonaise.Stap 6
Bewaar de gevulde eitjes afgedekt in de koelkast, of serveer ze direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde eieren met carpaccio en truffelmayo
Stap 1
Kook de eieren gaar in 8 minuutjes. Laat ze hierna schrikken en afkoelen. Pel de eieren.
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.Stap 3
Halveer de eieren en haal met een vork of mesje de dooier eruit. Prak de dooiers fijn met een vork. Meng dit met 3 eetlepels truffelmayonaise en breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Verdeel het dooiermengsel in een spuitzak en spuit dit in de eieren.Stap 5
Beleg de gevulde eieren met een beetje carpaccio-vlees. Verdeel hierbij wat fijngehakte rucola, Parmezaan snippers en pijnboompitjes. Maak de gevulde eitjes af met een toefje truffelmayonaise.Stap 6
Bewaar de gevulde eitjes afgedekt in de koelkast, of serveer ze direct.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in