Ga naar de inhoud

Gevulde kalkoen – Easy kerstgerecht

Vandaag tip ik jullie een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Wist je namelijk dat je een compleet gevulde kalkoen kunt bestellen die je alleen nog even hoeft te garen thuis? Hiermee serveer je tijdens het kerstdiner een super lekker vleesgerecht waar je je gasten mee imponeert, zonder zelf écht te hoeven koken. Ik houd van
Delen op

Gevulde kalkoen – Easy kerstgerecht

Boers en Boers kalkoen met bijgerechten

Vandaag tip ik jullie een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Wist je namelijk dat je een compleet gevulde kalkoen kunt bestellen die je alleen nog even hoeft te garen thuis? Hiermee serveer je tijdens het kerstdiner een super lekker vleesgerecht waar je je gasten mee imponeert, zonder zelf écht te hoeven koken.

Ik houd van koken en vind het heerlijk om met de kerstdagen uit te pakken. Maar dat lukt niet altijd. Zo was ik vorig jaar aan de beurt om tijdens het jaarlijkse kerstdiner met vrienden het hoofdgerecht te verzorgen. Dit kwam niet lekker uit omdat ons kleine meisje net geboren was. Uitgebreid koken was dus even geen optie, en dus bedacht ik iets anders. Om mijn tafelgasten te imponeren serveerde ik een gevulde Copas kalkoen.

De kalkoen was het klapstuk van de avond, en dat terwijl ik er niet veel moeite voor hoefde te doen. In dit geval was het ideaal. Zo kon ik me richten op de bijgerechten en hoefde ik me geen zorgen te maken over het vlees.

Gevulde kalkoen

Kerst kalkoen

Copas kalkoen

Boers en Boers is de leverancier van de Copas kalkoen in Nederland. Deze kalkoenen worden gehouden in Engeland op het landgoed van de familie Copas. Al jaren brengen zij met veel passie de allerbeste kalkoenen van Engeland op de markt.

De kalkoenen lopen 7 maanden vrij rond op de velden, hierdoor hebben ze een natuurlijk vetlaag die ze bij de bereiding tegen uitdroging beschermt. Na bereiding zijn de Copas kalkoenen heerlijk mals.

In de webshop van Boers & Boers kun je een ontbeende of een nog niet ontbeende kalkoen bestellen, gevuld of ongevuld. Want je kunt de kalkoen natuurlijk ook lekker zelf vullen. Een kalkoen is voldoende voor 10 tot 12 personen.

De Copas kalkoen is niet goedkoop (voor een gevulde kalkoen betaal je  € 109,99), maar hiermee haal je wel een van de beste kalkoenen in huis. En met de beschrijving die je erbij ontvangt kan het niet mislukken. Wat mij betreft zeker de moeite waard om een keer te proberen. Het is weer eens wat anders.
Bestel je Copas kalkoen voor 18 december via deze website.

Kalkoen met bijgerechten kerst

Levering

Ik was bang dat ik niet zo goed wist wat ik met de hele kalkoen moest doen, maar daar hoefde ik niet bang voor te zijn. De kalkoen wordt geleverd met uitgebreide beschrijving en vleesthermometer. Zo kun je de temperatuur van de kalkoen ook al in de koelkast in de gaten houden.

Met de uitgebreide beschrijving kan de kalkoen niet mislukken, en ook goed om te weten: hij past in de standaard oven. Het enige dat je in huis moet hebben is aluminiumfolie om de kalkoen na te laten garen. En een ovenschaal of braadslede vind ik ook wel handig, maar je kunt hem ook op de bakplaat leggen.

Het voordeel van een ontbeende gevulde kalkoen is dat je hem in zijn geheel in plakken kunt snijden. Hierdoor kun je bijna de complete kalkoen opeten. Ben je bang dat je te veel hebt? De restjes kalkoen doen het ook goed in de pasta of op een broodje.

Klik hier voor meer informatie over de Copas kalkoenen van Boers & Boers

Bekijk ook andere recepten
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes
Cheeseburger ovenschotel
Groentelasagne met bechamelsaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op