Ga naar de inhoud

Glutenvrije kokos-bosbessenmuffins

Wie van jullie let er in januari ook iets extra op? Ik wel! Ik probeer na de drukke feestmaand echt minder te snoepen en in ieder geval minder suiker te eten. Dat inspireerde me tot het maken van deze glutenvrije kokos-bosbessenmuffins, die ik maakte van kokosyoghurt, amandelmeel en fruit.  Glutenvrije...
10 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Glutenvrije kokos-bosbessenmuffins

Wie van jullie let er in januari ook iets extra op? Ik wel! Ik probeer na de drukke feestmaand echt minder te snoepen en in ieder geval minder suiker te eten. Dat inspireerde me tot het maken van deze glutenvrije kokos-bosbessenmuffins, die ik maakte van kokosyoghurt, amandelmeel en fruit. 

Glutenvrije kokos-bosbessenmuffins

Glutenvrije kokos-bosbessenmuffins

Deze cakejes blijven heerlijk zacht van smaak en textuur, maar dankzij het fruit dat erin zit zijn ze toch ook best zoet. En de lichte kokossmaak maakt ze net wat bijzonderder. Bijkomend voordeel: door amandelmeel te gebruiken, zijn deze muffins ook nog eens glutenvrij. En lactosevrij. 

Wil je dus verantwoord snoepen of moet je letten op je gluten- of lactose-inname? Probeer dan eens deze lekker lichte cakejes!

Glutenvrije kokos-bosbessenmuffins

Glutenvrije kokos-bosbessenmuffins

 

Ingrediënten

kleine muffins
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze glutenvrije kokos-bosbessenmuffins

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
2
Stap 2
Mix de eieren in de keukenmachine totdat ze in volume verdubbeld zijn.
3
Stap 3
Voeg vervolgens de kokosyoghurt, het amandelmeel, de kokosrasp, de bakpoeder en het vanille-extract toe en roer zachtjes door.
4
Stap 4
Roer er vervolgens met een pollepel de (diepvries)bosbessen en frambozen door.
5
Stap 5
Schep de muffinvormpjes ieder voor ? vol en bak vervolgens de muffins in 25 minuten af in de oven. De cakejes blijven redelijk zacht, maar moeten wel gaar zijn.
6
Stap 6
Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd

2 reacties

Kelly

Hallo Brenda, Kunnen de cakejes ook gemaakt worden met gewone meel? Ik ben niet zo’n fan van amandelmeel. Groetjes Kelly

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Kelly, ja dat kan prima hoor. In dit geval zijn we gegaan voor een glutenvrije variant, maar je kunt ook gewoon bloem gebruiken.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op