Griekse pita met kip en tzatziki
Bewaren
Een makkelijk maar bijzonder lekker recept. Dat is deze Griekse pita met kip en tzatziki. Met lekkere fris-gekruide kip en verschillende toppings. En feta en tzatziki mogen natuurlijk niet ontbreken.
Een lekkere snackmaaltijd, die nog gezond is ook! Lekker met sla, komkommer, tomaat en rode ui als topping.
Griekse pita met kip en tzatziki
Een Griekse pita met kip dus. Het is geïnspireerd op een broodje gyros, maar dan een beetje anders. Een lekker gevuld pitabroodje, een ideale snackmaaltijd. Die in dit geval niet eens zo ongezond is.
De kip is in dit geval gekruid met een heerlijke frisse marinade van citroen met knoflook, peterselie, munt en oregano. Na het marineren bak je de kip aan in een koekenpan of op de grill. En op de barbecue kan natuurlijk ook!
Bij de Griekse pita met kip voeg ik romaine sla toe aan het broodje, al kan ijsbergsla natuurlijk ook in dit geval. Tomaatjes, rode ui en komkommer mogen ook niet ontbreken. Net zoals feta en tzatziki.
Tzatziki maak je in dit geval eenvoudig zelf van kwark met komkommer. De komkommer rasp je en daar knijp je het vocht uit. Zodat de tzatziki een beetje dikkig/lobbig is en niet te waterig wordt door het vocht uit de komkommer. Daarbij voeg ik knoflookpoeder, uienpoeder, citroensap en dille toe aan de tzatziki. Dit is ook lekker als dip bij komkommer en paprika bijvoorbeeld.
Pita, maar toch niet
Ik noem het een Griekse pita, maar op de foto gebruik ik dubbelgevouwen naanbrood. Bijna hetzelfde, maar toch anders. Omdat je de bij het naanbrood de vulling beter ziet. Wees vrij om te gebruiken wat jij wilt. Ook lekker: met een Turks brood.
Gevuld pita broodje
Een gevuld pita broodje of naan is voor mij echte comfortfood. Een ideale weekendmaaltijd. Lekker om af te happen. Naast de Griekse pita met kip kun je een pitabroodje natuurljk ook met andere vullingen eten. Ik tip je graag deze toppers:
Ingrediënten
Voor de marinade
Voor de tzatziki
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze griekse pita met kip en tzatziki
Stap 1
Bereid de marinade door alle ingrediënten in een kom of plasticzak te mengen. Doe de repen kip erbij en laat dit minimaal 15 minuten marineren.Stap 2
Roer voor de tzatziki de kwark los. Rasp een halve komkommer fijn. Knijp het vocht uit de komkommer en roer de komkommer door de kwark. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper en roer een halve eetlepel citroensap erdoor samen met de knoflookpoeder, uienpoeder, en dille.Stap 3
Grill de kiprepen in een grillpan rondom gaar (of in de koekenpan).Stap 4
Verwarm de pita’s of het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Vul de pitabroodjes met sla, tomaat, rode ui, komkommer en kip. Serveer met tzatziki en verkruimelde feta.Ingrediënten
Voor de marinade
Voor de tzatziki
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze griekse pita met kip en tzatziki
Stap 1
Bereid de marinade door alle ingrediënten in een kom of plasticzak te mengen. Doe de repen kip erbij en laat dit minimaal 15 minuten marineren.Stap 2
Roer voor de tzatziki de kwark los. Rasp een halve komkommer fijn. Knijp het vocht uit de komkommer en roer de komkommer door de kwark. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper en roer een halve eetlepel citroensap erdoor samen met de knoflookpoeder, uienpoeder, en dille.Stap 3
Grill de kiprepen in een grillpan rondom gaar (of in de koekenpan).Stap 4
Verwarm de pita’s of het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Vul de pitabroodjes met sla, tomaat, rode ui, komkommer en kip. Serveer met tzatziki en verkruimelde feta.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.