Groene pasta pesto met broccoli en spinazie
Bewaren
Tijd voor een lekker pasta maaltje, pasta pesto in dit geval. Een combinatie die het altijd goed doet, toch? Deze keer een vegetarische variant, met lekker veel groen. Een groene pastas pesto met broccoli en spinazie, vegetarische pasta boordevol groenten. En nog lekker ook!
Makkelijke pasta maaltijd
Voor mij is deze groene pasta pesto geen nieuw recept want iets meer dan een jaar geleden proef-kookte ik hem voor het eerst. Dit is namelijk een recept uit de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2023. Het recept van donderdag 30 maart om precies te zijn. Een heerlijke pastamaaltijd die je snel op tafel zet.
Dit was alweer de 5e editie van de scheurkalender boordevol makkelijke maaltijden. Het hulpmiddel om vers en gevarieerd te koken in 2023, en het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag!? Zo heb je altijd (meer dan) genoeg inspiratie voor het avondeten. Met meer dan 250 recepten, een combinatie van vlees, vis en vegetarisch biedt de scheurkalender voor ieder wat wils. Klik hier om jouw exemplaar te bemachtigen. Tip: er is nu een actie! Ontvang nu gratis de handige boodschappenplanner (t.w.v. ā¬ 6,50) bij je bestelling.
Groene pasta pesto met broccoli en spinazie
Een groene pasta pesto dus. Met groene pesto, en groene groenten. Het idee voor deze makkelijke maaltijd ontstond nadat ik zelf de groene lasagne met pestosaus had gemaakt. Een hele lekkere lasagne, maar het was wel een beetje veel werk. Daarom besloot ik er een andere pasta-variant van te maken voor de scheurkalender. Dat werd deze groene pasta pesto.
Zoveel groen, is dat wel lekker? Ja, zeker! Wij (en vele anderen inmiddels) hebben ontzettend gesmuld van deze vegetarische pasta pesto.
In feite is het penne met groene pesto, broccoli en spinazie. Extra lekker met snippers Parmezaan Ć©n bolletjes mozzarella. Een heerlijke makkelijke maaltijd voor elke dag.
Scroll naar beneden om het recept te bekijken en ga ermee aan de slag!
Pasta pesto
Pasta pesto is inmiddels een begrip. Zoveel variaties, en wat mij betreft altijd lekker. Deze groene pasta pesto is wel erg groen. Ik heb bewust bijvoorbeeld geen tomaten toegevoegd omdat ik het juist leuk vond om er een groene maaltijd van te maken. Maar wil je graag meer variatie met pasta en pesto, dan tip ik je deze recepten van de website:
- Pasta pesto salade met kipfilet
- Pasta pesto mÄt Italiaanse worstjes
- Pasta pesto el tonno
- Pasta mÄt paprika-pestosaus en courgette
- Pasta mÄt rode pesto en spinazie
- Tagliatelle met pesto en zalm
- Pastaschotel met kip en rode pesto
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groene pasta pesto met broccoli en spinazie
Stap 1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.Stap 2
Kook de broccoliroosjes gaar.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg hierna de spinazie hand voor hand toeStap 4
tot alle spinazie is geslonken.Stap 5
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.Stap 6
Roer de pesto door de nog warme penne. Voeg ook de gebakken spinazie, broccoliroosjes en fijngesneden basilicum toe.Stap 7
Meng tot slot de mozzarella en pijnboompitjes door de pasta en garneer de pasta met geraspte Parmezaan naar smaak. Serveer de groene pasta pesto warm of lauwwarm. Of eet het de volgende dag als pastasalade.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groene pasta pesto met broccoli en spinazie
Stap 1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.Stap 2
Kook de broccoliroosjes gaar.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg hierna de spinazie hand voor hand toeStap 4
tot alle spinazie is geslonken.Stap 5
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.Stap 6
Roer de pesto door de nog warme penne. Voeg ook de gebakken spinazie, broccoliroosjes en fijngesneden basilicum toe.Stap 7
Meng tot slot de mozzarella en pijnboompitjes door de pasta en garneer de pasta met geraspte Parmezaan naar smaak. Serveer de groene pasta pesto warm of lauwwarm. Of eet het de volgende dag als pastasalade.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.