Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Groentebowl met knoflookdressing

Groentebowl met knoflookdressing. Geroosterde groenten met de lekkerste kruiden en heerlijke dressing. Zo is veel groenten eten een feestje!
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Groentebowl met knoflookdressing

Groentebowl met knoflookdressing

Yum, we gaan voor een maaltje boordevol groente. Een groentebowl met knoflookdressing. Geroosterde groenten met de lekkerste kruiden en heerlijke dressing. En een lekker krokantje erbij.

Zo is veel groenten eten een feestje!

Groentebowl met knoflookdressing

Deze groentebowl is mijn nieuwe favoriete maaltijd. Zo veel lekkere smaken, zoveel verschillende texturen en een explosie van kleur op je bord, heerlijk!

Ik waarschuw je alvast: laat je niet tegenhouden door de lange lijst met ingrediënten, ook deze bowl staat binnen 30 minuten bij je op tafel en wordt jouw nieuwe favoriet!

De groentebowl doet me een beetje denken aan een shoarmabowl. Alleen dan zonder de shoarma. De kruiden die we in dit recept gebruiken lijken er ook op. En in dit geval heb ik ook lekkere krokante pitapuntjes toegevoegd. Ook dat komt overeen met een shoarmabowl.

Groentebowl met knoflookdressing

Groentebowl met knoflookdressing

Ik combineerde een romige, lichtpittige knoflookdressing met aardse groenten uit de oven. In dit geval neem ik zoete aardappel, al kun je dit ook vervangen door andere groenten. Bijvoorbeeld courgette en paprika.

De zoete aardappel marineerde ik onder andere in kaneel en paprikapoeder, wat voor een heerlijke diepe smaak zorgt. Daartegenover zette ik zoetzure, knapperige tomaat en knoflook.

En om het feestje compleet te maken, koos ik voor gebakken pitapuntjes als krokante tegenhanger. Zo simpel, en zo lekker. En het maakt een bowl zoals deze compleet.

Het resultaat is een heerlijke groentebowl met knoflookdressing die je ook nog eens van heel veel voedingsstoffen voorziet. Wat wil je nog meer? 

Groentebowl met knoflookdressing

Andere soortgelijke recept

Heb je na deze groentebowl met knoflookdressing meer trek gekregen in soortgelijke recepten? Of juist om een echt compleet broodje shoarma te eten? Dan tip ik je graag deze toppers die ook op de website online staan.

Van compleet shoarmabroodje tot shoarma met een twist. Hier op de website is al heel veel te vinden. Voor ieder wat wils!

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Voor de groentebowl

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze groentebowl met knoflookdressing

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de zoete aardappels in kleine blokjes (ongeveer net zo groot als de kikkererwten). Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
3
Stap 3
Meng in een grote kom de oregano met de 4 eetlepels olijfolie, de kaneel, het paprikapoeder, het chilipoeder, de honing en peper en zout. Doe vervolgens de aardappelblokjes en de kikkererwten erbij en zorg dat alles helemaal omhuld is met de marinade. Verdeel dan de groenten over de bakplaat en rooster ze 10 – 15 minuten in de oven totdat de zoeteaardappelblokjes gaar zijn.
4
Stap 4
Snijd in de tussentijd de cherrytomaatjes in kwarten en de komkommer in blokjes. Meng ze in een kom met de wittewijnazijn en de suiker. Laat staan tot het serveren.
5
Stap 5
Doe de ingrediënten voor de dressing in een hoge kom en gebruik een staafmixer om ze tot een dressing te mixen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Haal de twee helften van de pitabroodjes van elkaar en snijd beide helften in driehoekjes. Verwarm een flinke hoeveelheid olie in een koekenpan en rooster hierin de pitadriehoekjes in batches. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
7
Stap 7
Verdeel de botersla over vier borden. Verdeel hierover de geroosterde groenten en verdeel daar de zoetzure groenten en pitapuntjes overheen. Verdeel de dressing eroverheen en serveer de salade daarna meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

4 reacties

Lina

Dit was echt fantastisch. De gefrituurde pitabroodjes waren echt een eyeopener. Wij hebben ze nog gekruid met aardappelkruiden (en we hebben er extraveel gemaakt om ze als snackje 's avonds te dippen in hummus). Vet lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Lina

Anita

Wat een heerlijk recept! In plaats van pita broodjes heb ik er overgebleven wraps bij gedaan, even krokant geroosterd in de oven. Dit gaan we zeker vaker eten!

Laat een bericht achter

Eef
5/5 sterren

Net gemaakt én opgegeten.Wát heerlijk!Ga het maken voor de familie die ons komt bezoeken.Echt VERUKKELIJK.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op