Ga naar de inhoud

Lekker smeren: hamsalade

Op stokbrood is een hamsalade een ecte klassieker. Die kun je natuurlijk ook zelf maken! Lees daarom dit recept voor hamsalade.

Lekker smeren: hamsalade

Ham- en kipsalade txt

Ik ben gek op het smeren van (stok)broodjes. Zo eet ik tijdens een barbecue vaak meer stukjes stokbrood dan vlees. Naast kruidenboter, tapenade en aioli vind ik het ook heerlijk om salades te smeren. Bij de slager neem ik daarom regelmatig een bakje salade mee. Meestal neem ik de ham- of gerookte kipsalade. En ja, waarom zou ik die niet zelf maken?

Na een paar pogingen is dit mijn ideale recept om zelf hamsalade te maken. Lekker bij de barbecue, maar natuurlijk ook op een broodje bij de lunch.

 

Ham- en kipsalade 03

 

Hamsalade

Ingrediƫnten

  • 1 ons ham (liefst ƩƩn dikke plak), in blokjes of reepjes
  • 1 theelepel fijn geraspte mierikswortel (uit een potje)
  • 2 eetlepels zilveruitjes, fijngesneden
  • 1 augurk, fijngesneden
  • 2 stengels lente ui, in ringetjes
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper en zout
  • Extra optie: het is ook lekker om fijngesneden prei bij de salade te voegen, dan ontstaat een heerlijke ham/preisalade

Bereiding

Meng de ingrediƫnten door elkaar. Proef en bepaal of je de consistentie goed vindt.
Als je het mengsel te dik vindt, voeg dan een beetje extra yoghurt of mayonaise toe (dit is ook afhankelijk van het type yoghurt dat je gebruikt) .
In de koelkast kun je de salade ongeveer 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gegrilde groenten met mozzarella
Butter chickenĀ 
Toscaanse brood-salade met zomerfruit
Frisse couscous salade met munt, komkommer en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op