Ga naar de inhoud

Hapje Komkommer met Zalm

Opzoek naar een lekker fris hapje zonder teveel poespas? In dat geval kun je stoppen met zoeken, dit komkommer-zalm hapje is yours! Op zondagmiddag had ik trek in iets lekkers maar het mocht niet té ongezond zijn. Met restjes uit de koelkast ontstond dit hapje, een hit want voor ik het wist waren ze op.
Delen op

Hapje Komkommer met Zalm

Komkommer zalm hapje txt

Opzoek naar een lekker fris hapje zonder teveel poespas? In dat geval kun je stoppen met zoeken, dit komkommer-zalm hapje is yours!

Op zondagmiddag had ik trek in iets lekkers maar het mocht niet té ongezond zijn. Met restjes uit de koelkast ontstond dit hapje, een hit want voor ik het wist waren ze op. De volgende keer koop ik de ingrediënten speciaal voor dit hapje.

Komkommer zalm hapje 03

Hapje Komkommer met Zalm

Bereiding 5 minuten

Ingrediënten voor 12 hapjes

  • halve komkommer
  • gerookte zalm (snippers)
  • 50 gram roomkaas
  • beetje citroensap
  • gedroogde basilicum, bieslook en dille
  • sesamzaadjes

Bereiding

Was de komkommer en snijd met een aardappelschilmesje delen van de schil er af zodat er een mooi patroontje ontstaat. Snijd de komkommer in dikke plakken. Meng de roomkaas met citroensap en kruiden. Snijd de zalm in snippers.

Smeer het roomkaasmengsel op een plak komkommer, verdeel hier een beetje zalm op en garneer het hapje met sesamzaadjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Kerstboomwafels met chocolade
Hartige banketletter - pizzaletter

10 reacties

Linda

Dat ziet er mooi en lekker uit! Heb je naturel roomkaas gebruikt of zou dit ook kunnen met kruiden roomkaas? (zit o.a. knoflook in). Geen idee of dat een goede combi is met zalm, aangezien ik zelf niet van zalm houd ;) Maar ik heb binnenkort een feestje waarvoor ik leuke hapjes wil maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb naturel roomkaas gebruikt zodat ik het zelf meng met kruiden. Maar je kunt ook een roomkaas met kruiden gebruiken. In dat geval zou ik geen extra smaken toevoegen.

bonny

Hoihoi, Zou ik dit hapje ook 2u van te voren kunnen maken en bewaren in de koelkast, of gaat er dan iets mis?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Bonny, dat kan. Ik zou de zalm er dan last-minute op doen.

Wanda

Ziet er lekker uit! Ga ik zeker uitproberen!

Laat een bericht achter

Evelyn

Ziet er jammie uit Tnx 4 sharing

Laat een bericht achter

Nienke

Mooi hapje voor iets wat je met kliekjes hebt gemaakt! Ze zien er fantastisch uit! (leuke manier van komkommer schillen..) Deze combi ga ik zo maken als mijn broodbeleg, alleen de roomkaas heb ik niet in huis dus dat vervang ik voor kwark.. Het water loopt me in de mond!

Laat een bericht achter

Nicole

Fijn is het toch dat de simpelste gerechten zo lekker zijn. Dit ga ik zeker maken

Laat een bericht achter

Melissa Charlotte

Wat een heerlijk idee! Dit ga ik zeker maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuk! Lekker makkelijk hé?

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op