Ga naar de inhoud

Hartjes cupcakes

Harten cupcakes. Op een hele simpele manier kun je hartvormige cupcakes maken. Extra leuk om de harten cupcakes te versieren.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Hartjes cupcakes Hartekindbakt

Hartjes cupcakes

Vandaag een tip voor heerlijke hartjes cupcakes. En dit zijn geen gewone hartjes, maar hartjes speciale voor Stichting Hartekind. Samen met mijn dochters ben ik de keuken in gedoken om wat lekkers te bakken. In dit artikel lees je er alles over. En natuurlijk geef ik je een paar tips zodat je zelf ook aan de bak kunt.

Hartjes cupcakes Hartekindbakt

Hartekind bakt

In november is het weer tijd voor Hartekind Bakt. Net als vorig jaar zet ik mij ook dit jaar in als ambassadeur voor Stichting Hartekind. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking, op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Door onderzoek te doen kan daar hopelijk verandering in komen.

De uitdaging is om in november zoveel mogelijk lekkers te bakken en te verkopen voor Stichting Hartekind. Koekjes, cakejes, taarten, alles mag, zolang er maar een hartje in zit.

Vorig jaar zijn we met ruim 500 bakkers in actie gekomen, help je mee om dit jaar met nog meer bakkers te gaan bakken? Geef je snel op via hartekind.nl/hartekindbakt en ga thuis aan de slag! Bak iets lekkers met een hartvorm en verkoop dit aan familie, vrienden en buren.

Hartjes cupcakes Hartekindbakt

Hartjes cupcakes

Samen met mijn dochters Fem en Jill ben ik alvast aan de slag gegaan voor Stichting Hartekind. Zij willen altijd het liefst cakejes bakken, dus dat was deze keer ook het plan. Voor Hartekind Bakt is het natuurlijk extra leuk om aan de slag te gaan met cupcakes in de vorm van een hart. Hartjes cupcakes.

Wist je dat je dat op een hele eenvoudige manier kunt doen?

hartjes cupcakes

Tip: Maak een klein balletje (ongeveer zo groot als een knikker) en leg die tussen de muffinvorm en het cupcakepapiertje. Vouw het papiertje een beetje in. Vul de cupcakevorm met het beslag en schuif het zo de oven in. Tijdens het bakken zorgt het balletjes van aluminiumfolie ervoor dat er een hartjes-vorm in de cupcake komt.

En dan is het tijd voor het aller leukste van cupcakes bakken, het versieren. Zoals je op de foto’s ziet mocht ik me daar niet mee bemoeien. De meiden wilden het helemaal zelf doen.

Je kunt voor het versieren van de hartjes cupcakes slagroom of botercrème gebruiken. Maar het is ook heel leuk (en lekker) om hartjes te steken uit fondant of marsepein. En een laatste tip van mijn dochters: hoe meer sprinkels hoe beter 😉

Naast de hartjes cupcakes kun je natuurlijk heel veel andere lekkere dingen maken voor deze actie. Alles mag, zolang er maar een hartje in het lekkers verwerkt is. Zo ging ik vorig jaar aan de slag met deze heerlijke carrot cake. Ben je ook enthousiast geworden en help je mee om in november zoveel mogelijk geld ophalen voor alle hartekinderen in Nederland? Ga snel naar hartekind.nl/hartekindbakt om je aan te melden!

Hartjes cupcakes Hartekindbakt

Ingrediënten

stuks

Eventueel voor de versiering:

Extra benodigd

  • Muffintray
  • cupcakepapiertjes
  • aluminiumfolie
  • eventueel hart-uitstekers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartjes cupcakes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden, plaats de cakevormpjes in de muffintrays. Rol van stukjes aluminiumfolie kleine balletjes, ongeveer zo groot als een knikker. Leg de balletjes tussen de cupcakevormpjes en de muffintray zodat een opening ontstaat. Vouw eventueel het vormpje een beetje om zodat er een vouw in ontstaat.
2
Stap 2
Snijd de boter in blokjes en mix dit los met de mixer. Doe de suiker er geleidelijk bij en mix dit goed door de boter. Mix dit door tot de boter smeuïg is en goed is gemengd met de suiker. Doe een voor een de eieren erbij en mix dit op hoge snelheid door elkaar. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook goed door het beslag. Doe tot slot de melk erbij en mix alles nog een laatste keer goed door elkaar.
3
Stap 3
Schep het beslag in de plasticzak en snijd of knip de punt er af. Spuit het beslag in de vormpjes zodat de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn.
4
Stap 4
Plaats de muffintray in het midden van de oven op het rooster en bak deze 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Als er geen beslag mee komt zijn de cakejes klaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster voor je ze decoreert.
5
Stap 5

Versier de harten cupcakes zoals je wilt. Gebruik hierbij botercrème of slagroom, sprinkels of marsepein of fondant.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Bahn mi met omelet
Eton Mess recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op