Ga naar de inhoud

Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes

Het voordeel van de wintermaanden is dat je lekker veel stoofschotels kunt eten. Ik ben gek op kruidige warme gerechten die lekker lang op het vuur kunnen staan. Maar soms heb je niet zoveel tijd om iets lang te laten sudderen. Dan komt deze Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes...
20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes

Het voordeel van de wintermaanden is dat je lekker veel stoofschotels kunt eten. Ik ben gek op kruidige warme gerechten die lekker lang op het vuur kunnen staan. Maar soms heb je niet zoveel tijd om iets lang te laten sudderen. Dan komt deze Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes van pas.

Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes

Vorig jaar aten we een variant op deze Hongaarse stoofschotel bij mijn schoonouders. Ik vond het zo lekker dat ik diezelfde week nog aan de slag ging om mijn versie (zonder pakjes en zakjes) te maken.

Doordat in dit recept geen stoofvlees maar kip en gehakt wordt gebruikt is de stooftijd veel korter dan we gewend zijn van schotels als deze. Lekker met gestoofde ui en reepjes paprika met daarbij een saus (of jus) met tomaten.

P.s. ik ben nog steeds heel blij met de slowcooker, ik krijg hier nog veel vragen over. Binnenkort zal ik hier nog een artikel over schrijven waarbij ik recepten van mijn blog zal delen die je ook in de slowcooker kunt bereiden.

Hongaarse stoofschotel met kip en gehaktballetjes

Hongaarse stoofschotel met kip en gehaktballetjes

Ingrediënten

personen

Serveer met aardappelen of rijst

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een braadpan en fruit hier de ui met knoflook in aan. Doe hierna de kipfilet er bij en bak dit rondom mee.
2
Stap 2
Maak ondertussen gehaktballetjes door het gehakt te kneden met de gehaktkruiden en paneermeel. Bak deze mee met de kip.
3
Stap 3
Doe hierna de paprika’s, paprikapoeder en tomatenpuree er bij, roer goed door bak dit 5 minuten mee.
4
Stap 4
Doe het bouillonblokje, de tomatenblokjes en 200 ml water bij de pan. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuten pruttelen.
5
Stap 5
Serveer de Hongaarse stoofschotel met gekookte rijst of aardappelen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

12 reacties

Thijs

Afgelopen weekend ook gemaakt, wat een lekker recept! Volgens mij klopt alleen de bereidingstijd van 15 minuten niet ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Daar is inderdaad iets fout gegaan met de bereidingstijd, is inmiddels aangepast :)

Gonnie

Gisteravond mogen smullen van dit maal. Alleen hebben wij de paprikapoeder vervangen door de gerookte versie, en op de gok maar twee theelepels gedaan, want de maatvoering staat er niet bij. Evengoed was het heerlijk, blijft in het assortiment??

Laat een bericht achter

Annemiek

Allereerst wil ik zeggen dat ik blij ben met mijn kalender. Ik heb alleen een vraag of tip. Zou het mogelijk zijn om, indien er een vervolg komt op de kalender, de achterkant andersom te printen zodat als je het blaadje omslaat het zo kan lezen en het niet hoeft af te scheuren. Verder ben ik ook benieuwd naar je slowcooker recepten. Ik heb er al 20 jaar 1 (inmiddels 3) en gebruik hem graag. Heb je de Hongaarse schotel er ook in klaar gemaakt en hoe lang dan? Groet annemiek

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Annemiek, deze Hongaarse schotel heb ik niet in de slowcooker bereid. Toen ik deze maakte had ik hem nog net. Bedankt voor het compliment en de tip over de kalender. Ik moet zeggen dat ik hier zelf ook tegenaan loop, bij een vervolg wil ik de achterkant inderdaad andersom drukken.

Susanna

Heerlijk!!!

Laat een bericht achter

Minke Hersevoort

Namens mijn man en mijzelf bedankt voor de heerlijke recepten !!,volgende week de Hongaarse schotel met kidney beans . Hartelijke groet ,Minke Hersevoort.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super leuk om te horen Minke :)

Michel van Leeuwen

Ik zou er echt wat karweizaad bij doen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip Michel

Madeleine

Ook ik kijk uit naar recepten met de slowcooker. Sowieso geniet ik erg van je recepten! Dank je wel! Madeleine

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen, dank je wel!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op