Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Kerstboom taart

Kerstboom taart. Super leuk om deze taart samen met kids te maken, in de vorm van een kerstboom.

1 uur Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kerstboom taart

Tijd voor een hele leuke taart om te maken: deze kerstboom taart. Is dit geen feest om op tafel te zetten? De kerstboom taart ziet er spectaculair uit, maar is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld om te maken!

In dit artikel vertel ik je er alles over!

Kerstboom taart

In de kerstplanning wilde ik nog graag een kersttaart maken. Het liefst een beetje een spectaculaire. Niet te ingewikkeld het liefst. Iets met kleine moeite en groots resultaat. Toen ik op Pinterest ineens een kersttaart in de vorm van een kerstboom tegenkwam dacht ik: dat is tof! Dus dat wilde ik maken.

De kerstboom taart is niet moeilijk om te maken, maar ik moet zeggen dat ik het toch een heel ding vond. Ging het me wel lukken, bleef hij wel staan? Uiteindelijk is het gelukt en presenteer ik mijn kerstboom taart met trots aan jullie. Zodat jullie hem ook kunnen maken. Super leuk ook om dit samen met kids te doen. Het hoeft namelijk echt niet zo netjes en precies allemaal. Kijk maar naar mijn taart 😉

Kerstboom taart

Kerstboom taart

Kerstboom taart. Een taart in de vorm van een kerstboom. De hoogte in. Hoe doe je dat? Met lagen!

Dat is dan ook de basis van de kersttaart. Biscuitbodems van verschillende formaten opgestapeld, en vervolgens gevormd tot kerstboom. Qua biscuitbodem heb ik het mezelf deze keer makkelijk gemaakt door een pakje te gebruiken. Dit van Dr. Oetker vind ik het lekkerste (geen spon). Deze blijft mooi zacht en vers.

De kerstboom is in dit geval gevuld met aardbeienjam, maar dit kun je vervangen door een ander vulling die je lekker vindt.

Tip:  misschien het aller belangrijkste als je taart maakt: steek er een aantal satéprikkers in zodat de taart  stevig blijft staan. Dit had ik namelijk eerst niet gedaan, en toen viel hij om 😉 

Verder is de taart voornamelijk versierd met botercrème. Voordeel is dat dit goed hecht aan de biscuitbodem, dus niet naar beneden zakt. Als je de taart in de koelkast bewaard wordt de crème ook wat harder waardoor het mooi blijft zitten. En je kunt hiervan mooie rozetjes spuiten zodat je de structuur van de kerstboom takken goed ziet op de kerstboom taart. Botercrème gebruik ik in dit geval ook uit een pakje, maar dit kun je natuurlijk ook zelf maken. Klik hier voor het recept.

Maak de taart af door hem te versieren met leuke kerst-sprinkels.

Ben je opzoek naar meer inspiratie? Deze kersttaarten zijn ook toppers:

Kerstboom taart

 

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • 2 spuitzakken
  • spuitmondje
  • 4 grote satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze kerstboom taart

Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 45 minuten
Stap 1

Van het beslag voor biscuitbodems 3 taartbodems met een diameter van ongeveer 18 cm. Laat de taartbodems volledig afkoelen voor je ze gaat verwerken.

2
Stap 2
Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen. Voeg hier een aantal druppels groene kleurstof aan toe. Roer goed door.
3
Stap 3

Doe alvast een spuitmondje in een van de spuitzakken en vul beide spuitzakken met satéprikkers. Klem de achterkant van de spuitzakken dicht met een klem en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

4
Stap 4

Snijd de biscuitbodems in 4 verschillende formaten cirkels. Zodat ze van groot naar klein lopen als je ze opstapelt. Mijn formaten zijn: 19 cm, 14, cm, 8 cm en 4 cm. Snijd de biscuitbodems schuin af zodat een vorm van een kerstboom ontstaat. Snijd de bodem door de helft, zodat je ze kunt vullen met een laagje aardbeienjam.

5
Stap 5

Spuit een randje botercrème en vul dat op met een dun laagje van de jam.

6
Stap 6

Leg de bodems hierna weer op elkaar, met een dun laagje botercrème tussen de verschillende bodems.

7
Stap 7

Prik 4 grote satéprikkers in de taart zodat hij mooi rechtop blijft staan straks.

8
Stap 8
Gebruik eerst de spuitzak met satéprikkers zonder spuitmondje. Spuit rondom de taart en schraap het vlak met een spatel, mes of lepel. Zodat de complete taart bedekt is met een (zo dun mogelijk) laagje satéprikkers.
9
Stap 9
Pak hierna de spuitzak met spuitmond en spuit kleine rozetjes op de taart. Begin rondom onderaan en werk zo naar boven toe.
10
Stap 10
Maak de kerstboomtaart af met de sprinkels.
Bekijk ook andere recepten
No bake aardbei-mascarponetaart
Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème
Cinnamon roll taart
Oranje tompouce

2 reacties

Annewil

Uhm, ik denk dat er een foutje in staat. Een spuitzak vol met satéprikkers??

Laat een bericht achter

hoi
1/5 sterren

dat weet ik wel zeker slecht recept!!!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op