Kersthapje met brie en cranberry
Lekker kersthapje met brie en cranberry. Krokante bladerdeegsterren met romige brie en fris-zoete cranberryjam. Lekker bij de borrel of als amuse of voorgerechtje.
Kersthapje met brie en cranberry
Bewaren
Een lekker borrelhapje of amuse. Dat is dit kersthapje met brie en cranberry. Feestelijke goudbruine kerststerren belegd met brie en cranberry. Super simpel om te maken, en heel erg lekker!
Kleine hapjes doen het altijd goed. Als borrelhapje, maar ook als amuse of onderdeel van het voorgerecht. Of wat dacht je van een buffetje met meerdere hapjes? Of een kersthapjes diner. Handig als je niet kunt kiezen wat je op tafel zal zetten.
Kersthapje met brie en cranberry
Dit kersthapje met brie en cranberry ziet er super schattig uit, en het is nog super lekker ook. En super simpel om te maken. Win-win-win dus!
Bladerdeeg bakken we in stervormpjes krokant in de oven. In dit geval plakken we 2 sterren van bladerdeeg op elkaar. Zo komt de ster mooi omhoog tijdens het bakken. Na de eerste bakronde verdeel ik een klein plakje brie over de goudbruine kerststerren. Deze gaan nog een paar minuutjes de oven in zodat ze mooi smelten. Hierover verdeel ik een beetje cranberrysaus, -compote of jam over de brie. Met een blaadjes tijm erover ziet het er super feestelijk uit!
Tip: dit kersthapje kun je goed voorbereiden. Bak de sterren alvast af en bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Maak de sterren vlak voor je ze serveert af met brie en verwarm ze nog even in de oven.
Ben je opzoek naar meer lekkere kersthapjes? Deze hapjes in croissantdeeg zijn altijd een succes! En deze gehaktballetjes met cranberry en salie zijn extra feestgelijk!
Ingrediënten
Extra benodigd
- Ster koekjessteker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kersthapje met brie en cranberry
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Gebruik een stervormige koekjessteker om sterren uit het bladerdeeg te steken. Verdeel de helft van de sterren over de bakplaat met bakpapier. Bestrijk de sterren met geklopt ei en leg hier de andere sterren op. Bestrijk dit ook weer met eigeel.Stap 3
Verwarm de bladerdeegsterren 8-10 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.Stap 4
Snijd de brie in kleine plakjes en verdeel dit over de bladerdeegsterren. Bak dit nog 2 minuten in de oven.Stap 5
Verdeel hierna een theelepeltje cranberryemengsel over de hapjes. Bestrooi de kersthapjes tot slot met blaadjes tijm.Dit hapje kun je goed voorbereiden. Bak de sterren alvast af en bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Maak de sterren vlak voor je ze serveert af met brie en verwarm ze nog even in de oven.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Ster koekjessteker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kersthapje met brie en cranberry
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Gebruik een stervormige koekjessteker om sterren uit het bladerdeeg te steken. Verdeel de helft van de sterren over de bakplaat met bakpapier. Bestrijk de sterren met geklopt ei en leg hier de andere sterren op. Bestrijk dit ook weer met eigeel.Stap 3
Verwarm de bladerdeegsterren 8-10 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.Stap 4
Snijd de brie in kleine plakjes en verdeel dit over de bladerdeegsterren. Bak dit nog 2 minuten in de oven.Stap 5
Verdeel hierna een theelepeltje cranberryemengsel over de hapjes. Bestrooi de kersthapjes tot slot met blaadjes tijm.Dit hapje kun je goed voorbereiden. Bak de sterren alvast af en bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Maak de sterren vlak voor je ze serveert af met brie en verwarm ze nog even in de oven.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Ilona
Dit hapje was heeeeerlijk! Gemaakt met kerst maar met oud & nieuw staat het weer op tafel :)
Brenda Hoff
Wat super leuk Ilona!