Kerstkransjes
Kerstkransjes, ik ben er dol op. Zodra ik ze in de supermarkt zie liggen belanden ze in mijn karretje. Het nadeel van deze koekjes is dat als ik er aan begin ik dus niet meer stop met eten. Dit jaar heb ik mezelf opgelegd dat ik ze niet mag kopen....Kerstkransjes
Bewaren
Kerstkransjes, ik ben er dol op. Zodra ik ze in de supermarkt zie liggen belanden ze in mijn karretje. Het nadeel van deze koekjes is dat als ik er aan begin ik dus niet meer stop met eten. Dit jaar heb ik mezelf opgelegd dat ik ze niet mag kopen. De enige kransjes die ik deze maand in mijn mond stop zijn mijn zelfgemaakte kransjes. Bij deze deel ik mijn recept voor het maken van de lekkerste kerstkransjes.
Voor het uitsteken van de koekjes gebruik ik een koekjessteker, geen krans, maar een bloem. De geschaafde amandelen verbloemen de vorm een beetje, en aangezien deze koekjes op zijn voor je er erg in hebt vind ik dat best kunnen.
Kerstkransjes
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerstkransjes
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier, scheid het ei.Stap 2
Zeef de bloem met het zout boven een kom. Voeg hier de halve eidooier, de suiker, boter en het citroensap bij. Kneed dit door elkaar zodat er een mooie deegbal ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.Stap 3
Verwarm de oven voor op 175ºC.Stap 4
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 3 a 4 mm dik. Steek met een uitsteekvormpje de kransjes uit en steek met een klein rond vormpje het middelste rondje uit de kransjes. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat. Meng de overgebleven halve dooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met grove rietsuiker en geschaafde amandelen.Stap 5
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.Stap 6
Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerstkransjes
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier, scheid het ei.Stap 2
Zeef de bloem met het zout boven een kom. Voeg hier de halve eidooier, de suiker, boter en het citroensap bij. Kneed dit door elkaar zodat er een mooie deegbal ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.Stap 3
Verwarm de oven voor op 175ºC.Stap 4
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 3 a 4 mm dik. Steek met een uitsteekvormpje de kransjes uit en steek met een klein rond vormpje het middelste rondje uit de kransjes. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat. Meng de overgebleven halve dooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met grove rietsuiker en geschaafde amandelen.Stap 5
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.Stap 6
Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
12 reacties
Willy
Kan ik de kransjes ook met Zeeuwse bloem maken ?
Willy
Volgens mij wel dan worden ze nog krokanter
Willy
Wat een heerlijke kransjes en makkelijk recept. Ik heb ze ook nu nog gemaakt gewoon rondjes en andere figuurtjes. Zo lekker zijn ze .
Brenda Kookt
Wat goed Willy, zo is er iedere dag een excuus om deze heerlijke koekjes te eten. Het hoeft niet per se kerst te zijn :)
Maxime
Leuk weer deze kerstrecepten met kerst in het vooruitzicht :)
Grace
Wat een eenvoudig recept ( goed te volgen) Dank je wel. Dit wil ik uitproberen.
Marja
Hoi Brenda, wat een lekker recerptje! Die ga ik zeker uitproberen want ik ben er net zo gek op als jij! Ik was al van plan om voor de kerst koekjes te bakken, maar ik heb nooit gedacht aan kransjes! Die koop ik normaal altijd, maar zelf maken is eigenlijk wel zo leuk! Nu hoop ik alleen dat mijn machine genoeg kan kneden, want ik zit met mijn duim in een brace en dat kneed niet echt makkelijk! Oftewel echt niet! Maar goed daar komt ook wel een oplossing voor. Bedankt voor je heeeeeerlijke recept, Brenda! Ik ben er van overtuigd dat ze wel zullen smaken! Dank je wel. Groetjes en alvast een heel fijn weekend! :-)
Brenda Kookt
Ik denk dat jouw keukenapparaten dit wel aan kunnen hoor Marja, het is een mooi soepel deeg. Succes, fijn weekend
eva meester
Ziet er goed uit! Goed idee! Ik had hetzelfde voornemen :-)
Brenda Kookt
En, gaat het goed met het voornemen? ;)
Ina
Wat een leuk idee om een bloemenstekertje te gebruiken! En wat zien je kransjes er heerlijk uit!