Ga naar de inhoud

Kerstontbijt – Kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus

De afgelopen maand heb ik veel recepten en inspiratie voor het kerstdiner gedeeld. Voorgerechten, hoofdgerecht en desserts kwamen er voorbij, o.a. in dit artikel. Maar het kerstontbijt heb ik een beetje overgeslagen. Daar komt verandering in, vandaag deel ik een kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus. De kerstdagen draaien zo’n beetje...
15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kerstontbijt – Kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus

De afgelopen maand heb ik veel recepten en inspiratie voor het kerstdiner gedeeld. Voorgerechten, hoofdgerecht en desserts kwamen er voorbij, o.a. in dit artikel. Maar het kerstontbijt heb ik een beetje overgeslagen. Daar komt verandering in, vandaag deel ik een kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus.

De kerstdagen draaien zo’n beetje de hele dag om eten (en om samen zijn met dierbaren), en dat begint natuurlijk bij het feestelijke kerstontbijt. Dit zijn de enige dagen in het jaar dat we ontbijten bij kaarslicht 😉

Deze kerstster met cranberrysaus (ik gebruikte de saus uit dit recept) is een super simpel gerechtje dat je binnen een kwartier in elkaar zet en vlak voor je aan tafel gaat de oven in schuift. Door de roomkaas is het lekker romig, en de cranberrysaus en suiker zorgen voor een kerst-smaak met een zoetigheidje. De cranberrysaus kun je ook vervangen door een jam naar keuze.

Kerstontbijt - Kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus

Kerstontbijt – Kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus

Kerstontbijt - Kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze kerstontbijt – kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Op het blikje croissantdeeg en leg het deeg horizontaal uitgerold voor je neer en plak de driehoekjes aan elkaar, de stippellijnen gebruik je dus niet. Snijd het deeg in reepjes, per 2 driehoekjes kun je ongeveer 6 reepjes maken.
3
Stap 3
Besmeer de reepjes met de roomkaas, bestrooi dit met de helft van de suiker en besmeer hierna met de cranberrysaus of jam.
4
Stap 4
Rol de rolletjes op en verdeel dit op de bakplaat in en stervorm. Maak eerst de vijf punten van de ster door telkens drie rolletjes bij elkaar te leggen, en vul de binnenkant op met de overgebleven rolletjes. De rolletjes hoeven niet strak tegen elkaar aan te liggen. Door het rijzen in de oven zetten ze nog wat uit, en gaan de rolletjes vanzelf tegen elkaar aan liggen.
5
Stap 5
Roer het ei los en bestrijk de kerstster hiermee. Bestrooi met de overige suiker.
6
Stap 6
Bak de kerstster 20 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is. Serveer de kerstster uit de oven direct bij het kerstontbijt.
Bekijk ook andere recepten
Ijsbergsalade met avocado, ei en spek
Gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Cinnamon roll taart

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op