Kinder Bueno Brownie
Bewaren
Het is vandaag de verjaardag van Brenda Kookt, 12 jaar geleden ben ik vandaag begonnen met de website. Daarom deel ik vandaag een extra feestelijk recept. Een Kinder Bueno brownie. Oftewel een brownie met de topping van de vulling van Kinder Bueno.
Twee toppers gecombineerd in een Kinder Bueno brownie. Een heerlijke smueiige brownie met een topping van de vulling van Kinder Bueno. Ik wilde al lang de romige vulling van een Kinder Bueno eens na maken. Ik ben er namelijk gek op. Bij deze kan ik zeggen dat het gelukt is, su-per lekker!
12 jaar Brenda Kookt
Het is cliché, maar waar: wat vliegt de tijd! Echt ongelooflijk dat het alweer 12 jaar geleden is dat ik ‘voor de leuk’ met BrendaKookt.nl ben begonnen.
En ook ongelooflijk dat ik het nog steeds het allerleukste vindt om te doen! Inmiddels is Brenda Kookt alweer 8 jaar mijn bedrijf, heb ik 6 scheurkalenders uitgebracht, een eigen magazine (tip tot en met 3 maart kun je hem hier nog bestellen met de pre-order actie!) en verschijnt in april mijn 3e kookboek! Over dit laatste ga ik jullie volgende maand meer vertellen.
De afgelopen 12 jaar zijn er meer dan 2.000 recepten gepubliceerd op de website. Dat zijn er ongelooflijk veel! Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat vele oude recepten misschien vergeten worden. Daarom tip ik je in dit artikel 12 van mijn favoriete recepten van de afgelopen 12 jaar BrendaKookt.nl, uit ieder jaar een recept.
En om deze 12 jaar te vieren leek het met goed om mijn 2 lievelings bij elkaar te brengen. Kinder Bueno en brownie. Lees snel verder voor het (verbazend makkelijke) recept.
Kinder Bueno brownie
De brownie is een van mijn favoriete recepten van de website. Al jaren maak ik hem volgens mijn zelfde recept, die helemaal is geperfectioneerd. Wat mij betreft is het dé perfecte smeuïge brownie. Ik ben er gek op!
En ik heb inmiddels dan ook al meerdere variaties hierop gemaakt. Zoals met Salted karamel en pretzels en sinterklaasbrownies.Zo lekker! Maar deze keer wilde ik het anders doen. Ik ga voor brownies met een topping van de vulling van Kinder Bueno.
En ik kan je zeggen dat dus écht super lekker.
Ik heb geëxperimenteerd met de Kinder Bueno Vulling. Uiteindelijk was het redelijk eenvoudig om dit te maken van een combinatie van witte chocoladepasta met Nutella, slagroom en mascarpone.
Het resultaat is een heerlijke hazelnoten-creme, zoals de vulling van Kinder Bueno. En dat smaakt super lekker in combinatie met smeuïge brownies. Kinder Bueno Brownie dus!
Ingrediënten
Voor de brownie
Voor de Kinder Bueno-topping
Overige
Extra benodigd
- vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kinder bueno brownie
Voor de brownies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 40-35 minuten in de oven. De brownie is dan nog een beetje smeuïg, maar dat is juist goed.Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen.Voor de Kinder Bueno-topping
Stap 1
Bereid de Kinder Bueno-topping door eerste de slagroom (zonder suiker) op de kloppen. Klop hierna de mascarpone los, en mix dit met de witte chocoladepasta en Nutella. Roer tot slot de geklopte slagroom erdoor.
Stap 2
Verdeel de kinderbueno-topping over de afgekoelde brownie. Verdeel tot slot de grof gehakte hazelnoten en stukjes Kinder Bueno over de brownies.
Stap 3
Snijd de brownies hierna in stukkenBewaar de kinderbueno brownies in de koelkast.
Ingrediënten
Voor de brownie
Voor de Kinder Bueno-topping
Overige
Extra benodigd
- vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kinder bueno brownie
Voor de brownies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 40-35 minuten in de oven. De brownie is dan nog een beetje smeuïg, maar dat is juist goed.Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen.Voor de Kinder Bueno-topping
Stap 1
Bereid de Kinder Bueno-topping door eerste de slagroom (zonder suiker) op de kloppen. Klop hierna de mascarpone los, en mix dit met de witte chocoladepasta en Nutella. Roer tot slot de geklopte slagroom erdoor.
Stap 2
Verdeel de kinderbueno-topping over de afgekoelde brownie. Verdeel tot slot de grof gehakte hazelnoten en stukjes Kinder Bueno over de brownies.
Stap 3
Snijd de brownies hierna in stukkenBewaar de kinderbueno brownies in de koelkast.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Mada
Gefeliciteerd en nog vele jaren toegewenst! 🎊🍀