Ga naar de inhoud

Kip met een toastkorst en een aardappeltaartje

De Paasdagen komen eraan en daarom deel ik vandaag alvast een lekker paasrecept met jullie. Bij Pasen denk je misschien aan een uitbreid ontbijt of brunch? Maar er moet ‘s avonds natuurlijk ook lekker gegeten worden. Dan komt deze kip met een toastkorst en een aardappeltaartje, goed van pas! Dit...

Ingrediënten

Voor de aardappeltaartjes

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Bereiding aardappeltaartjes:

Stap 1
verwarm de oven voor op 220 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de gele paprika zo dat er 4 stukken ontstaan die je plat met de kant van het vel naar boven kunt liggen.
3
Stap 3
Verdeel dit over de bakplaat en verwarm dit 20 minuten in de oven. Het vel van de paprika's kleurt zwart, dit is juist goed. Plaats de stukken paprika hierna in een plastic zak en knoop deze dicht.
4
Stap 4
Laat dit 15 minuten zo staan.
5
Stap 5
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor.
6
Stap 6
Snijd de courgette in plakjes, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de courgette in een grillpan aan.
7
Stap 7
Ontvel de paprika's. Roer het ei los.
8
Stap 8
Vet een muffinvorm of tartelettesvorm in en verdeel over de bodem een laagje aardappel.
9
Stap 9
Bestrijk dit met ei en verdeel hier een laagje courgette op.
10
Stap 10
Bestrijk weer met ei en beleg dit met de ontvelde geroosterde paprika.

Bereiding kip met een toastkorstje:

1
Stap 1
Verlaag de oventemperatuur naar 180 ºC
2
Stap 2
Vet een ovenschaal in.
3
Stap 3
Verwarm boter in een pan en bak de kipfilets hier kort aan beide kanten in aan.
4
Stap 4
Verkruimel de Haust Rustieke Toast en meng dit met citroensap en geraspte Parmezaan. Leg de kipfilets in de ovenschaal en beleg dit met hoopjes van het toastkruim.
5
Stap 5
Verwarm de kipfilets en de aardappeltaartjes 25 minuten in de oven. Houdt de kleuring van de taartjes in de gaten, bedek dit met aluminiumfolie als ze te bruin worden.
6
Stap 6
Serveer de kip met een toastkorstje en het aardappeltaartje direct uit de oven.

Kip met een toastkorst en een aardappeltaartje

De Paasdagen komen eraan en daarom deel ik vandaag alvast een lekker paasrecept met jullie. Bij Pasen denk je misschien aan een uitbreid ontbijt of brunch? Maar er moet ‘s avonds natuurlijk ook lekker gegeten worden. Dan komt deze kip met een toastkorst en een aardappeltaartje, goed van pas!Kip met een toastkorst en een aardappeltaartje, Haust

gesponsord artikel

Dit recept is onderdeel van een 3-gangenmenu, en als je doorleest kun je ook nog een tof Haust paaspakket winnen!

Bij Haust (die van de lekkere toastjes) staat samen genieten en lekker eten centraal. Als je met een wijntje op de bank zit en daarbij een lekker toastje eet is het ook écht genieten natuurlijk. Ook met Pasen gaan we lekker genieten, samen met Linda en Francesca heb ik een paasmenu ontwikkeld waarin we de toastjes van Haust hebben verwerkt. Bij deze presenteer ik mijn hoofdgerecht met kip. (en als je naar beneden scrollt zie je ook direct wat het voor- en nagerecht van dit paasmenu zijn)

De kip heb ik in de oven bereid met daarop een korst van Haust Toast Rustique Tijm & Rozemarijn. Deze toastjes zijn goed op smaak en hierdoor heel goed te gebruiken in hartige gerechten zoals deze. Door het toastkruim te mengen met citroensap en Parmezaanse kaas wordt de kip extra lekker. De kip serveer ik met een aardappeltaartje.

Kip met een toastkorst en een aardappeltaartje

Kip met een toastkorst

Zoals ik al eerder zei is deze ‘Kip met een toastkorst’ onderdeel van een compleet paasmenu.

Hieronder is het complete paasmenu afgebeeld. Klik op de links hieronder om de recepten te bekijken:

  • Voorgerecht Snack cups met zalmtartaar op een rucola avocado salade – Lekker eten met Linda
  • Hoofdgerecht – Kip met een toastkorst en een aardappeltaartje
  • Nagerecht – Citroen pistache taartje – dit recept wordt binnenkort gepubliceerd op Francesca Kookt. 

Kip met een toastkorst en een aardappeltaartje

Extraatje: Rond de paasdagen houdt Haust ook een leuke actie! Wil je een rijkelijk gevuld pakket van Haust t.w.v. €100,- winnen om jouw huis helemaal paasproof te maken? Laat dan op deze pagina je mailadres achter om kans te maken. Note: De win-actie is gesloten, de winnaars zijn hiervan op de hoogte gebracht. 

Kip met een toastkorst en een aardappeltaartje

 

Kip met een toastkorst en een aardappeltaartje

 

Dit artikel is een samenwerking met Haust, lees mijn disclaimer

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op