Ga naar de inhoud

Kiwi/Peer Smoothie

De lente is begonnen en het zonnetje schijnt! Gezonde vitamientjes zijn altijd welkom! We starten met deze kiwi/peer smoothie.

15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snij de banaan in plakjes, de kiwi en peer in blokjes.
2
Stap 2
Giet de sinaasappelsap en yoghurt in de blender, zet hem aan en voeg geleidelijk het fruit toe.
3
Stap 3
Als het fruit goed vermalen is en de smoothie geen klonten meer heeft is deze klaar.
4
Stap 4
Giet de smoothie in een glas of "meeneembeker".

Tips: 

• Je kunt het beste eerst het vloeistof in de blender plaatsen. Als je eerst het (bevroren) fruit in de blender stopt kan hij vastlopen.

• Ik heb 1/2 deel yoghurt en 1/2 deel sinaasappelsap genomen, je kunt ook van een van beide een deel nemen (circa 125 ml).

• Smoothies zijn koud het lekkerste. Wil je de smoothie meteen eten/drinken? Vries het gesneden fruit dan 30-60 minuten in. Ook kun je een paar ijsblokjes toevoegen.

• Een smoothie kun je ook invriezen! (let op: het volume neemt in de vriezer toe, dus gebruik een iets groter bakje).

• Als je een smoothie  van te voren maakt kan het zijn dat hij gaat schiften. Roer of schud (als er een deksel op zit)  de smoothie dan even door.

Kiwi/Peer Smoothie

Smoothie time! De lente is begonnen, het zonnetje schijnt, en ik heb zin in lekker en gezond voedsel! Geen idee hoe dit komt, maar het is geen nare bijkomstigheid. Vitamientjes zijn altijd welkom! We starten met deze kiwi/peer smoothie.

Ik geef je het recept van een heerlijke frisse smoothie met banaan, kiwi en peer. Deze smoothie neem ik regelmatig mee naar het werk. Je kunt hem de avond van te voren maken, in de koelkast zetten en meenemen. Je kan de kiwi/peer smoothie natuurlijk ook gelijk opdrinken of eten!

 

Kiwi/peer Smoothie

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

2 reacties

Anneleen

Hallo, Hoe zit het eigenlijk met het behoud van vitamines als je een smoothie invriest en dan weer ontdooit? Ik vraag me dat vaak af met invriezen. "iets" moet er toch veranderen, dat kan niet anders ;-) Bedankt.

Laat een bericht achter

Vitamientjes! « Brenda Kookt!

[...] je liever een andere smoothie maken? Misschien is deze kiwi/peer smoothie iets voor je? Share this:TwitterFacebookE-mailVind ik leuk:LikeBe the first to like [...]

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op