Krieltjesschotel met groenten in tomatensaus
Bewaren
Dit is één van die altijd-goed gerechten. Een heerlijke ovenschotel met tomatensaus, aardappeltjes, groenten en kaas. Het water loopt me nu al in de mond! Een ideale makkelijke maaltijd: krieltjesschotel met groenten in tomatensaus.
Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst deze krieltjesschotel. Het is een makkelijke ovenschotel met veel groenten, perfect zo voor de eerste ‘normale’ week van het nieuwe jaar. Want na alle feestdagen en borrels doen we vanaf nu weer even lekker normaal. Met het liefst veel groenten bij het avondeten.
In deze krieltjesschotel met tomatensaus zijn dan ook lekker veel groenten verstopt. Het is een vegetarische ovenschotel waar het hele gezin van smult!
Krieltjesschotel met groenten in tomatensaus
Zoals hierboven al vermeld is dit een typische makkelijke maaltijd. Het is eenvoudig om de krieltjesschotel met groenten in tomatensaus te maken.
In een grote koekenpan of hapjespan bakken we de voorgekookte krieltjes aan. Als de aardappeltjes rondom aangebakken zijn gaan de roerbakgroenten erbij en dit bakken we ook even mee. We brengen de krieltjes en groenten op smaak en roeren de passata (gezeefde tomaten) erdoor. Dit verdelen we over een ingevette ovenschaal en bestrooien we met geraspte kaas.
Verwarm 25 minuten in de oven en serveer hierna direct.
Kun je meer inspiratie voor makkelijke maaltijden gebruiken zo in het begin van het nieuwe jaar? Bestel dan nu de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Een jaar lang kookplezier voor maar € 15,95! Klik hier voor alle informatie, en om jouw exemplaar te bestellen.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze krieltjesschotel met groenten in tomatensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan of hapjespan en bak de voorgekookte krieltjes aan. Doe de roerbakgroenten erbij en bak dit even mee.Stap 3
Breng op smaak met zout en peper en voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak dit kort mee voor je de passata toevoegt en roer alles door elkaar.Stap 4
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas.Stap 5
Verwarm de krieltjesschotel 25 minuten in de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze krieltjesschotel met groenten in tomatensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan of hapjespan en bak de voorgekookte krieltjes aan. Doe de roerbakgroenten erbij en bak dit even mee.Stap 3
Breng op smaak met zout en peper en voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak dit kort mee voor je de passata toevoegt en roer alles door elkaar.Stap 4
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas.Stap 5
Verwarm de krieltjesschotel 25 minuten in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.