Ga naar de inhoud

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Een kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes, daarmee sluit je je paasbrunch feestelijk af! Persoonlijk vind ik het erg lekker om bij de paasbrunch een fris hapje te serveren, een klein toetje. Omdat er tijdens de paasbrunch vaak meer dan genoeg gegeten wordt is het fijn als het toetje niet...
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de mango, snijd de pit er uit en snijd de mango in kleine blokjes. Snijd 9 bitterkoekjes in blokjes en hak 12 paaseitjes in stukken.
2
Stap 2
Meng de kwark met 3/4 van de blokjes mango, de blokjes bitterkoekjes en de gehakte paaseitjes.
3
Stap 3
Verdeel het kwarkmengsel over 6 glaasjes. Halveer de overige bitterkoekjes en paaseitjes. Garneer de glaasje met een half bitterkoekje, 2 halve paaseitjes en de overige mangoblokjes.
4
Stap 4
Tip: dit toetje kun je 2 a 3 uur van te voren maken. Bewaar de glaasjes in de tussentijd afgedekt in de koelkast.

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Paastoetje met kwark en mangoEen kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes, daarmee sluit je je paasbrunch feestelijk af!

Persoonlijk vind ik het erg lekker om bij de paasbrunch een fris hapje te serveren, een klein toetje. Omdat er tijdens de paasbrunch vaak meer dan genoeg gegeten wordt is het fijn als het toetje niet te zwaar valt en daarom besloot ik aan de slag te gaan met kwark.

 

Frisse mango

Voor de gele touch (die tijdens de paasbrunch toch niet mag ontbreken) heb ik mango toegevoegd. Daarbij is mango ook lekker fris en zorgt het er voor dat de kwark verder geen zoetigheid als suiker of honing nodig heeft. De bitterkoekjes en paaseitjes maken het kwarkglaasje wat mij betreft af en zorgen voor een feestelijk (en extra lekker) effect.

 

kwark met mango, bitterkoekjes en paaseitjes

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Fruitpizza met koekbodem
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

1 reactie

Daniëlle

Lekker toetje. Staat altijd leuk zo in een glaasje.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op