Ga naar de inhoud

Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Lasagne is een van mijn lievelingsgerechten. Het is altijd goed. Maar toch is het leuk hier eens iets anders mee te doen. Afgelopen zomer maakte ik lasagne met een twist van. Lasagnerolletjes met courgette en gehakt. Lasagnerolletjes met courgette en gehakt Met courgetterolletjes heb ik vaker iets gedaan op de...
25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

rolletjes
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit in olijfolie aan. Doe na een paar minuutjes het gehakt erbij en bak dit ongeveer 10 minuten mee. Roer regelmatig door.
2
Stap 2
Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Halveer de lasagnevellen over de lengte, zodat ze ongeveer net zo dik en groot zijn als de repen courgette.
3
Stap 3
Breng het gehakt op smaak met zout, peper en oregano en voeg de ¾ van de passata toe. Verwarm dit nog 5 minuutjes mee.
4
Stap 4
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
5
Stap 5
Bestrijk een reep courgette met de achtergehouden passata en beleg dit met een reep van de lasagne. Schep op het uiteinde een lepel van het gehaktmengsel en rol dit vervolgens op. Leg in de ovenschaal en herhaal met de overige repen courgette.
6
Stap 6
Verdeel eventueel saus die is overgebleven over de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de lasagnerolletjes.
7
Stap 7
Verwarm de lasagnerolletjes 25 minuten in de oven. Tot de lasagne en courgette gaar zijn en de mozzarella mooi goudbruin en gesmolten is.
8
Stap 8
Tip: serveer de lasagnerolletjes met een groene salade.

Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Lasagne is een van mijn lievelingsgerechten. Het is altijd goed. Maar toch is het leuk hier eens iets anders mee te doen. Afgelopen zomer maakte ik lasagne met een twist van. Lasagnerolletjes met courgette en gehakt.

Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Met courgetterolletjes heb ik vaker iets gedaan op de blog (hier en hier). Deze keer leek het me leuk om dit te combineren met lasagne. Zo kun je lasagne eten, maar is het minder machtig dan een complete schotel.

Om rolletjes te kunnen maken van lasagnebladen kun je het beste verse lasagne gebruiken. Deze is namelijk nog soepel, en gemakkelijk in te rollen. Om de lasagne goed gaar te krijgen is voldoende vocht nodig, met het gehaktmengsel in tomatensaus gaat ook dat helemaal goed.

courgette lasagnerolletjes

courgette lasagnerolletjes

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

7 reacties

Marjan

Hallo Brenda, De vraag is al eerder gesteld, maar omdat ik geen antwoord zie en het toch ook graag wil weten nogmaals de vraag: Voor hoeveel personen is dit gerecht? Het lijkt me erg lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Marjan, ze zijn ontzettend lekker. Per persoon eet je 2 tot 3 rolletjes. Dit recept is voor 3-4 personen.

Annemiek de Frankrijker

Hé Brenda, voor hoeveel rolletjes (en hoeveel personen) is dit recept? Er staat nml 1 rolletje...lijkt me voor meer..?

Laat een bericht achter

Annemiek de Frankrijker

Heb er nu al trek in ?

Judith

Lekker recept! Hoe zou je dit recept vegetarisch maken zonder vega-gehakt?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval zou ik extra groente toevoegen aan de saus, zodat geen vleesvervanger nodig is. Of bonen of linzen toevoegen aan de saus!

Levensgenieter

Oh deze ga ik echt een keer maken. Ziet er onwijs lekker uit.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op