Last-Minute Appeltaartjes
Vrijdagavond, half 19.30 uur. De telefoon gaat, vrienden laten weten dat ze binnen een half uurtje op de stoep staan. Gezellig een ‘koppie’ en een borreltje halen. Leuk, gezellig! Tot je erachter komt dat je niets in huis hebt voor bij de koffie. Geen lekkere koek of andere traktatie. Jammer, je wilt je gasten hetLast-Minute Appeltaartjes
Bewaren
Vrijdagavond, half 19.30 uur. De telefoon gaat, vrienden laten weten dat ze binnen een half uurtje op de stoep staan. Gezellig een ‘koppie’ en een borreltje halen. Leuk, gezellig!
Tot je erachter komt dat je niets in huis hebt voor bij de koffie. Geen lekkere koek of andere traktatie. Jammer, je wilt je gasten het liefst wel iets lekkers voorzetten.
Geen paniek!
Maak deze Last-Minute Appeltaartjes!
De appeltaartjes zijn snel klaar én als je vrienden arriveren ruiken ze de heerlijke geur van gebakken appel, deeg en kaneel. Ze krijgen meteen trek. Trek in deze heerlijke appeltaartjes.
Binnen 30 minuten staan deze lekkere appeltaartjes op tafel. De ingrediënten heb je in huis, zo kun je altijd iets lekkers op tafel toveren als je onverwachts visite krijgt.
Last-minute appeltaartjes
Ingrediënten voor 4 taartjes:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 grote appels
- handje rozijnen
- laagje sinaasappelsap
- 2 eetlepels suiker
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Wel de rozijnen in sinaasappelsap. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Giet de rozijnen af. Meng in een kom de appels met rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.
Vet een muffinvorm in. Beleg de vorm met plakjes bladerdeeg.
Verdeel hierover het appel-mengsel.
Verwarm de last-minute appeltaartjes 20 minuten in de oven.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
10 reacties
Brenda Wolke
Ik zocht een snel appeltaart recept en toen vond ik jou, mijn naam genoot!
Jolanda H
Hallo, ik ben geen heldin in de keuken, ik moet echt een recept hebben met niet te veel ingrediënten. Deze heb ik gisteren gemaakt voor het bezoek, het was supersimpel, zelfs voor mij, haha en erg lekker! Bedankt!!
esther
Hoi Brenda, Mijn vraag is of je de bladerdeeg in knipt of snijd om de mooie vorm te krijgen?
patricia van Donzel
Lekker met een scheutje erdoor ; Amarenno !
Bertien
Heerlijk!
Emma
Hoi Brenda, Misschien een beetje laat maar ik hoop dat je het nog ziet! Moeten de rozijnen persé weken in sinaassappelsap of kan dit ook in water?
Brenda Kookt
Hoi Emma, ik lees je reactie nu pas. Ik hoop dat het gelukt is. Je kunt de rozijnen ook in water weken hoor, ze hebben dan iets minder smaak.
Gusta
Het lijkt me een heerlijk recept. Ik ga het snel uit proberen !! Ook met oud/nieuwjaar hoop ik het te maken. Dan i.p.v. de overbekende appelbol en appelflap !!! Weer eens wat anders met een appel !! Ziet er ook smakelijk uit.
astrid
Hoi Brenda, Heb net deze overheerlijke last minutes gemaakt. Supermakkelijk en superrrrrrrrrrsmakelijk. Astrid
Brenda Kookt
Wat leuk Astrid! :)