Ga naar de inhoud

Lente stamppot met rucola

Deze stamppot met rucola is ideaal voor de lente!
35 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Lente stamppot met rucola

Stamppotjes zijn lekker “Hollands”, en lekker “lekker”! Niet alleen in de winter, maar ook in de lente. Wat dacht je van een lente stamppot met rucola? 

Zuurkoolovenschotel, boerenkool met worst, andijviestamp en hutspot zijn heerlijke winterkorst. (ik hou ervan!) De winter is voorbij, en dus zijn de stamppotjes voorbij.. dacht ik en dacht jij misschien ook?
 
Maar je kunt ook nu nog genieten van een lekker stamppotje.Dit rucola stamppotje smaakt heerlijk in de lente!

Hoe het zo kwam? Ik had een halve zak rucola over en had geen zin in een (pasta)salade, dus ontstond dit stamppotje met rucola. Ik heb ingrediënten gebruikt die ik zelf lekker vind, én in huis had! 

Het pakte goed uit, dit stamppotje is zeker voor herhaling vatbaar! En daarom deel ik hem met jullie!

 

Ingrediënten

persoon
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lente stamppot met rucola

Voorbereiding: 35 minuten
Stap 1
Zet de ingrediënten klaar. Schil en kook de aardappelen, rooster de pijnboompitjes en bak de spekjes uit.
2
Stap 2
Verwarm de melk met een geperst teentje knoflook, peper en zout.
3
Stap 3
Stamp de aardappelen, voeg de melk hierbij en stamp dit door elkaar.
4
Stap 4
Roer de rucola door de aardappelpuree, en vervolgens de geitenkaas.
5
Stap 5
Meng de uitgebakken spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes hierdoor.

Eet smakelijk!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op