Maaltijdomelet met geroosterde groenten
Bewaren
Dit is een lekkere lunch voor iedereen die eens wat anders wil lunchen dan een snelle boterham. Een maaltijdomelet met geroosterde groenten. Lekker met of zonder brood erbij.
Variëren met de lunch
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben soms echt inspiratieloos als het op lunch aankomt. Dan trek ik weer het brood en de (pinda)kaas uit de kast. Heel gek, voor het avondeten heb ik doorgaans inspiratie genoeg. Maar de lunch vind ik vaak lastig. Waarschijnlijk komt het ook doordat ik er niet zoveel tijd voor neem of wil nemen. Maar een lekker lunch, eens wat anders dan een boterham hoeft echt niet veel tijd te kosten. Sinds kort heb ik een nieuwe topper die ik bij deze graag met je deel.
Tegenwoordig maak ik vaker een variatie op dit recept: een omelet met groenten. Zo krijg ik heel makkelijk wat extra groenten en eiwitten binnen. Vaak kies ik dan voor een iets snellere versie dan deze, maar juist door de groenten zoals in dit recept eerst in de oven te roosteren, krijgt deze lunch net iets meer smaak.
Maaltijdomelet met geroosterde groenten
Voor deze maaltijdomelet met geroosterde groenten heb gekozen voor een combinatie van de groenten pompoen en paprika met ui.
In dit geval heb ik de pompoen, ui en paprika eerst samen met specerijen geroosterd in de oven. Ik heb gekozen voor knoflookpoeder en paprikapoeder als smaakmakers voor de gegrilde groenten. Toegankelijke kruiden die eigenlijk iedere groente nog lekkerder maken.
Het fijne is ook dat de groenten na het roosteren al gaar zijn, als je ze aan de omelet toevoegt hoef je daar niet meer op te letten. Dan is het alleen nog een kwestie van wachten totdat de omelet gaar is.
Bij het bakken van de omelet voeg ik nog een handje verse spinazie toe. Serveer de maaltijdomelet met tuinkers, geitenkaas en brood. Scroll naar beneden voor het volledige uitgeschreven recept van de maaltijdomelet.
Tips voor een nog snellere lunch
Wil je nog sneller klaar zijn met het bereiden van de maaltijdomelet? Verdeel het groenten- en het eimengsel dan over twee of drie pannen. Zo is je lunch nog wat sneller klaar!
En kunt hiervoor natuurlijk ook restjes geroosterde groenten gebruiken en deze in de omelet verwerken. En heb je de avond van tevoren wat extra tijd over? Maak de omelet dan alvast en zet ‘m tot de lunch in de koelkast. Even opwarmen en klaar!
Meer lunchrecepten
Andere snelle lunchrecepten met ei die we je nog even willen tippen zijn:
- Omeletwrap met roomkaas en groenten
- Pitabroodje met roerei
- Ei-tortilla met groenten en kaas
- Omeletwrap met kipfilet en avocado
- Boerenomelet met brood
Op deze pagina kun je een kijkje nemen bij alle lunchrecepten die op de website te vinden zijn.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze maaltijdomelet met geroosterde groenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de ui in partjes. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de ui en paprika vervolgens in een kom met de pompoenblokjes, de olie, het knoflookpoeder, paprikapoeder en peper en zout. Verdeel vervolgens over de bakplaat en bak in 10 -15 minuten gaar.Stap 3
Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Verwarm wat olie in een grote koekenpan (of gebruik twee kleinere koekenpannen om sneller klaar te zijn) op middelhoog vuur. Fruit hierin de spinazie aan totdat alle blaadjes geslonken zijn.Stap 5
Verdeel de geroosterde groenten over de pan(nen) samen met de spinazie. Schenk dan het eimengsel eroverheen en zet het vuur zacht. Laat de omelet in 25 - 30 minuten gaar worden (of korter, als je meerdere pannen gebruikt). Verdeel de laatste minuten de geitenkaas eroverheen.Stap 6
Snijd de omelet in punten en garneer ze met tuinkers. Serveer met brood.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze maaltijdomelet met geroosterde groenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de ui in partjes. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de ui en paprika vervolgens in een kom met de pompoenblokjes, de olie, het knoflookpoeder, paprikapoeder en peper en zout. Verdeel vervolgens over de bakplaat en bak in 10 -15 minuten gaar.Stap 3
Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Verwarm wat olie in een grote koekenpan (of gebruik twee kleinere koekenpannen om sneller klaar te zijn) op middelhoog vuur. Fruit hierin de spinazie aan totdat alle blaadjes geslonken zijn.Stap 5
Verdeel de geroosterde groenten over de pan(nen) samen met de spinazie. Schenk dan het eimengsel eroverheen en zet het vuur zacht. Laat de omelet in 25 - 30 minuten gaar worden (of korter, als je meerdere pannen gebruikt). Verdeel de laatste minuten de geitenkaas eroverheen.Stap 6
Snijd de omelet in punten en garneer ze met tuinkers. Serveer met brood.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.