Ga naar de inhoud

Omeletwrap met roomkaas en groenten

Lekker lunchgerecht. Omeletwraps met roomkaas en groenten. Ook ideaal om restjes groenten in te verwerken.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Omeletwraps met roomkaas en groenten

Omeletwrap met roomkaas en groenten

Let’s Lunch! Wil je bij de lunch eens wat anders dan een standaard boterham met kaas of pindakaas? Ga voor deze heerlijke omeletwrap met roomkaas en groenten. Het is een lekkere voedzame lunch, van ei met groenten en roomkaas. Een heerlijke combinatie. Gemakkelijk om te maken, en ook fijn om mee te nemen voor onderweg of naar het werk.

Omeletwraps met roomkaas en groenten

Omeletwrap met roomkaas en groenten

Soms wil ik iets meer bijzonder lunchen dan met een simpele boterham met kaas of ander beleg. En dan mag het ook net iets anders zijn dan een gebakken ei of een salade. Op een van de dagen dat ik zo dacht over mijn lunch kwam ik uit bij deze omeletwraps: een dun gebakken omelet met een vulling van groente en roomkaasspread. Supersimpel, maar met net een kleine twist. 

Ik koos als vulling voor restjes uit mijn koelkast – daar is deze omeletwrap echt ideaal voor! – maar je kunt ze vullen met wat jij maar lekker vindt. En heb je geen roomkaas of vind je dat niet zo lekker? Ga dan voor bijvoorbeeld hummus of een groentespread. Net zo makkelijk! Geef er je eigen draai aan!

Omeletwraps met roomkaas en groenten

Zo maak je de omeletwraps

Het maken van de omeletwraps ie simpel. Eerst bak je dunne omeletten. Laat de omeletten even afkoelen voor je ze verder verwerkt, besmeerd en vult. Besmeer de omeletten met een dun laagje roomkaas. Verdeel hierna de spinazie en andere groenten over de omelet. Rol de omzet hierna op zoals een wrap.

Serveer de omeletwraps eventueel met extra roomkaas erbij om in te dippen. Maar je kunt het laagje roomkaas bijvoorbeeld ook iets dikker smeren als je de wraps meeneemt als lunch naar het werk 😉

Omeletwraps met roomkaas en groenten

Lunchgerechten met een twist

Kun je nadat je deze omletwraps met roomkaas en groenten hebt gemaakt meer inspiratie voor de lunch gebruiken? Een snelle lunch dat weer eens wat anders is dan standaard? Een voedzame lunch om mee te nemen, of om thuis op te eten. Dan tip ik je deze toppers van de website:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze omeletwrap met roomkaas en groenten

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Klop steeds 2 eieren per omelet los en breng ze op smaak met peper en zout. Bak er 4 omeletten van in totaal. Laat ze afkoelen.
2
Stap 2
Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd ook de winterwortel in dunne reepjes en de radijsjes in plakjes. Was de spinazie.
3
Stap 3
Smeer de omeletten in met de kruidenroomkaas. Verdeel hierover de spinazie en de andere groenten. Rol de omeletten op. Geef er eventueel extra kruidenroomkaas naast om in te dippen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade
Romige kerstbroodjes
Sinterklaas Eton Mess Plank

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op