Ga naar de inhoud

Sushiwraps met zalm en avocado

Sushi, met een twist! Deze sushiwraps met zalm en avocado zijn net zo lekker als de echte sushi, maar een stuk gemakkelijker om te maken. Want eerlijk: het rollen van de nori-vellen vind ik vaak maar een gedoe. Sushi met zalm en avocado Voor de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2021 heeft...
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
sushi wraps met zalm en avocado

Sushiwraps met zalm en avocado

Sushi, met een twist! Deze sushiwraps met zalm en avocado zijn net zo lekker als de echte sushi, maar een stuk gemakkelijker om te maken. Want eerlijk: het rollen van de nori-vellen vind ik vaak maar een gedoe.

Sushiwraps met zalm en avocado

Sushi met zalm en avocado

Voor de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2021 heeft Jorie een heel lekker recept voor sushiwraps ontwikkeld. Toen ik dit recept in de scheurkalender aan het verwerken was kreeg ik er zo’n trek in dat ik aan de slag ging met mijn eigen versie. Met mijn favoriete sushi-ingredienten: zalm en avocado.

Het ‘echte’ recept van de sushiwraps van Jorie waarop deze meer simpele versie gebaseerd is vind je in de scheurkalender. (Tip: vanaf nu kun je de scheurkalender alvast bestelen in de pre-order, met bewaarmapje! Klik hier voor alle informatie)

Het resultaat van mijn versie zijn deze snelle sushiwraps.

Het is een beetje vloeken in de kerk, want het is natuurlijk niet de echte sushi. Wel een hele toegankelijke, leuke en lekkere variatie hierop.

In dit geval vul ik sushiwraps met sushirijst, repen komkommer en avocado en gerookte zalm. Erbij serveer ik sojasaus om in te dippen. De sojasaus kun je ook vervangen door wasabimayonaise. En nu ik het type bedenk ik: ook lekker om de wasabimayonaise al op de wrap te smeren. Een tip die ik de volgende keer zeker ga proberen.

Sushiwraps met zalm en avocado

Sushiwraps met zalm en avocado

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sushiwraps met zalm en avocado

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Verwarm de suiker, het zout en de rijstazijn in een klein pannetje totdat de suiker en het zout geheel zijn opgelost. Laat het mengsel afkoelen.
3
Stap 3
Meng de azijnmix door de rijst en laat dit afkoelen.
4
Stap 4
Leg de tortilla’s op je werkbank. Bepaal het midden van je wrap en schep de rijst links daarvan in een baan. Beleg dit vervolgens met de komkommer, partjes avocado en zalm. Bestrooi met sesamzaadjes.
5
Stap 5

Rol de wrap op. Serveer de sushiwraps hierna meteen. Lekker met sojasaus en eventueel wasabi(mayonaise).

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette
Vitello tonnato plank
Groentespiesjes met falafel en tzatziki

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op