Maanzaad-yoghurtpannenkoekjes met lemon-mandarijncurd
Bewaren
Vandaag gaan we voor een echte traktatie. Mij mag je hiervoor wakker maken hoor! Maanzaad-yoghurtpannenkoekjes met lemon-mandarijncurd. Heerlijke zachte en fluffy pannenkoekjes met maanzaad, met daarbij een fris-zoete curd. Genieten!
Maanzaad-yoghurtpannenkoekjes met lemon-mandarijncurd
Werkelijk aan deze pancakes is lekker: ze zijn heerlijk fluffy, hebben dankzij het maanzaad een lichte bite en je serveert ze met lobbig geklopte slagroom en een frisse en zoete lemon-mandarijncurd. Dat klinkt hemels toch? Nou, dat is het dus ook!
Het is daarom dan ook de perfecte pannenkoekjes voor bij de paasbrunch. Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarbij het complete uitgewerkte recept van de maanzaad-yoghurtpannenkoekjes.
Het is ook leuk om dit tijdnes de Bruch af te wisselen met andere paas-gerechtjes. Klik hier voor een overzicht van de andere paasrecepten die op de website staan.
Lemon-mandarijncurd
Echte lemoncurd gemaakt van alleen citroen vind ik soms net iets te weinig zoet en te veel zuur. daarom ben ik voor deze maanzaad-yoghurtpannenkoekjes opzoek gegaan naar een andere oplossing, dat werd de lemon-mandarijncurd.
Daarvoor heb ik een van de citroenen vervangen door mandarijn. Dit maakt een heerlijke frisse en zoete curd. Lemon-mandarijncurd.
De lemon-mandarijncurd is ideaal voor over je pannenkoekjes, maar ook heerlijk door de yoghurt of bij homemade scones (klik hier voor een recept).
Tip: je maakt met dit recept voor de curd een wat grotere hoeveelheid, dus doe wat je overhoudt in een (gesteriliseerde) glazen pot en je kunt dit nog enkele dagen goedhouden in de koelkast. Heerlijk! En wil je het langer bewaren, je kunt de curd ook invriezen.
Meer recepten voor paas-pannenkoeken
Ben je gek op pancakes en wil je meer inspiratie hiervoor voor bij de paasbrunch? Ook dan ben je hier op het goede adres! Op de website zijn meerdere lekkere recepten te vinden. Voor bij de paasbrunch zijn dit (naast de maanzaad-yoghurtpannenkoekjes met lemon-mandarijncurd) onze favorieten:
Ingrediënten
Voor de curd
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze maanzaad-yoghurtpannenkoekjes met lemon-mandarijncurd
Stap 1
Start met het maken van de curd. Rasp de citroenen en mandarijn. Verwarm de rasp, suiker en boter au bain-marie totdat alles gesmolten is en een geheel is. Kluts de eieren. Pers hierna de citroenen en mandarijn uit en voeg het sap en de eieren toe. Verwarm dit ongeveer 15 – 20 minuten door totdat de curd dikker geworden is. Roer regelmatig door. Schenk de curd dan in een schaal en laat afkoelen. Hij wordt dan ook dikker.
Stap 2
Mix de eieren met de keukenmachine totdat ze in volume verdubbeld zijn en de lichter van kleur zijn geworden.Stap 3
Meng in de tussentijd in een kom de bloem met de baking soda, de maanzaad en suiker.Stap 4
Meng de opgeklopte eieren vervolgens met de droge mix. Doe dit bij voorkeur met de hand en heel voorzichtig, zodat je de lucht niet uit de eieren roert. Meng dan de yoghurt door het beslag.Stap 5
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en schep hierin een flinke eetlepel beslag. Bak enkele minuten aan beide zijden totdat de pannenkoek gaar en bruin is en haal dan uit de pan. Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Heb je een grotere koekenpan? Maak dan meerdere pancakes per keer.Stap 6
Mix in de tussentijd de slagroom lobbig. Voeg dan de poedersuiker toe en mix totdat de slagroom bijna stevig is. Voeg dan de suiker toe en mix nog kort verder.Stap 7
Serveer de pannenkoekjes met de slagroom en de lemon-mandarijncurd.Ingrediënten
Voor de curd
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze maanzaad-yoghurtpannenkoekjes met lemon-mandarijncurd
Stap 1
Start met het maken van de curd. Rasp de citroenen en mandarijn. Verwarm de rasp, suiker en boter au bain-marie totdat alles gesmolten is en een geheel is. Kluts de eieren. Pers hierna de citroenen en mandarijn uit en voeg het sap en de eieren toe. Verwarm dit ongeveer 15 – 20 minuten door totdat de curd dikker geworden is. Roer regelmatig door. Schenk de curd dan in een schaal en laat afkoelen. Hij wordt dan ook dikker.
Stap 2
Mix de eieren met de keukenmachine totdat ze in volume verdubbeld zijn en de lichter van kleur zijn geworden.Stap 3
Meng in de tussentijd in een kom de bloem met de baking soda, de maanzaad en suiker.Stap 4
Meng de opgeklopte eieren vervolgens met de droge mix. Doe dit bij voorkeur met de hand en heel voorzichtig, zodat je de lucht niet uit de eieren roert. Meng dan de yoghurt door het beslag.Stap 5
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en schep hierin een flinke eetlepel beslag. Bak enkele minuten aan beide zijden totdat de pannenkoek gaar en bruin is en haal dan uit de pan. Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Heb je een grotere koekenpan? Maak dan meerdere pancakes per keer.Stap 6
Mix in de tussentijd de slagroom lobbig. Voeg dan de poedersuiker toe en mix totdat de slagroom bijna stevig is. Voeg dan de suiker toe en mix nog kort verder.Stap 7
Serveer de pannenkoekjes met de slagroom en de lemon-mandarijncurd.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.