Ga naar de inhoud

Pannenkoekentaart met lemon curd

Een spektakelstuk! Lekkere frisse pannenkoekentaart met lemon curd. Ideaal recept als toetje na de paasbrunch, of op een mooie zomerdag. Extra feestelijk met frambozen en blauwe bessen.
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pannenkoekentaart met lemon curd

Als extraatje heb ik vandaag nog een paasrecept voor jullie klaar staan, en wat voor een! Een super lekkere pannenkoekentaart met lemon curd.

Dit recept is een extraatje, een kers op de (pannenkoeken)taart. Ik was namelijk helemaal vergeten dat ik deze nog niet met jullie gedeeld had. Vorig jaar maakte ik dit voor de paasbrunch met familie. Het recept noteerde ik en plande ik in voor pasen volgend jaar. Alleen vulde ik per ongeluk 2016 in, in plaats van 2018!

Lemon curd pannenkoekentaart pasen

Pannenkoekentaart met lemon curd

De pannenkoekentaart is super lekker, dat hoef ik je vast niet te vertellen he? Het is een lekker fris toetje bij de paasbrunch of na het paasdiner. Maar bij de koffie kun je deze taart wat mij betreft ook prima serveren. Pannenkoeken zijn tenslotte altijd een goed idee.

Ik bakte pannenkoeken naar dit recept, maar je kunt iedere andere pannenkoek gebruiken om de taart te maken. Om de taart mooi hoog te maken heb ik 25 pannenkoeken gebruikt, er konden zeker 16 mensen van eten. Maar natuurlijk kun je ook minder pannenkoeken gebruiken. Lemon curd maak je ook heel eenvoudig zelf, ik gebruik dit recept.

Pannenkoekentaart met lemon curd

Tip: besmeer de pannenkoeken niet te dik met lemon curd, anders kunnen de pannenkoeken van elkaar af glijden. 

Pannenkoekentaart met lemon curd en roomkaas

Citroen pannenkoekentaart

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pannenkoekentaart met lemon curd

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Voorbereiding: bak pannenkoeken en bereid de lemon curd. Laat beide goed afkoelen voor je de pannenkoekentaart gaat opbouwen.
2
Stap 2
Leg de eerste pannenkoek op een groot bord op serveerschaal. Besmeer deze met een laagje lemon curd. Leg hier twee pannenkoeken op en besmeer de bovenste met een dun laagje roomkaas, dek deze af met een volgende pannenkoek en bestrooi deze met poedersuiker. Herhaal deze stappen tot de pannenkoeken op zijn en er een mooie hoge taart ontstaat. Besmeer de laatste bovenste pannenkoek met lemon curd en verdeel hierover vers fruit.
3
Stap 3
De pannenkoekentaart kun je tot gebruik ongeveer een halve dag in de koelkast bewaren. Voeg het verse fruit in dat geval last-minute toe.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Mango kwarktaart
Bahn mi met omelet
Eton Mess recept

2 reacties

Andrea

Wauw, wat een lekkere stapel dit! Vast ook heel lekker na Pasen. ?

Laat een bericht achter

Daniëlle

Wat een leuk en lekker idee!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op