Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Melanzane pastaschotel

Melanzane pastaschotel, een heerlijke maaltijd. Pasta met geroosterde aubergine en courgette in tomatensaus gegratineerd met kaas. Smullen! Gebaseerd op de klassieke Melanzane Parmigiana.
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Melanzane pastaschotel

Melanzane pastaschotel

Pastaaa! En wat voor een, deze pastaschotel is écht een topper! Super lekker, simpel om te maken en nog vegetarisch ook. Ik noem hem melanzane pastaschotel.

Een pasta ovenschotel met pasta in tomatensaus, met geroosterde courgette en aubergine. En kaas. Yum!

Melanzane pastaschotel

Het is voor jullie vast geen verrassing waarop deze melanzane pastaschotel gebaseerd is. Namelijk Melanzane alla Parmigiana. Een klassieker uit Italië. Een schotel van plakken aubergine, in laagjes opgestapeld met daartussen tomatensaus met Parmezaanse kaas. Gegratineerd uit de oven. Dat kan natuurlijk niet anders dan heel erg lekker zijn!

Het leek mij leuk (en lekker) om een variant op Melanzane alla Parmigina te maken. Eerder ging ik aan de slag met een lasagne melanzane alla parmigina. Deze keer ging ik aan de slag met een pastaschotel, en ik kan je zeggen het is echt een topper! Een super lekkere ovenschotel met pasta.

Melanzane pastaschotel

Melanzane pastaschotel

Een pasta ovenschotel dus! Alweer, want ik ben me ervan bewust dat we er dit jaar al 2 gedeeld hebben. Maar deze derde, de melanzane pastaschotel is zo’n topper dat ik hiermee niet wilde wachten.

Het is een ontzettend lekkere vegetarische pastaschotel met gegrilde groenten, tomatensaus en kaas. Dat klinkt als een winnaar toch? En dat is het ook!

Het is daarbij ook nog eens een gemakkelijke schotel om te maken. Mede doordat we de groenten (courgette en aubergine) roosteren in de oven. Ondertussen bereiden we de pastasaus door ui en knoflook te fruiten in een pannetje met olijfolie. Als de ui glazig ziet gaat het blik met tomatenblokjes erbij en ook dit verwarmen we even mee.

Gekookte pasta (ik nam volkoren fusilli in dit geval) en de geroosterde groenten roeren we door de saus en dan verdelen we het over een ovenschotel. De dubbele portie kaas maakt deze schotel af. We gaan voor een bol mozzarella én geraspte Parmezaan.

Na 20 tot 25 minuten in oven is de schotel klaar. Maak het eventueel af met verse basilicum.

Melanzane ovenschotel met pasta

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze melanzane pastaschotel

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de pasta gaar in gezouten water.
3
Stap 3
Snijd de aubergine en courgette in blokjes en verdeel dit over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de groenten 10 minuten in de oven.
4
Stap 4
Haal hierna uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 200 ºC.
5
Stap 5
Fruit de ui met knoflook ondertussen aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer er een eetlepel olijfolie en snuf zout door en verwarm dit nog 5 minuten.
6
Stap 6
Roer de groenten samen met de pasta door de saus en verdeel dit over de ovenschaal.
7
Stap 7
Snijd de mozzarella in plakken en de basilicum in stukjes.
8
Stap 8
Verdeel de pasta met groenten en tomatensaus over de ovenschaal en verdeel hierover de mozzarella, basilicum en Parmazaan.
9
Stap 9
Zet de schotel in de oven en verwarm 20 tot 25 minuten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus

3 reacties

Astrid Van berkel

ik lust geen aubergine, wat zou ik daarvoor in de plaats kunnen gebruiken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik zou dan extra courgette gebruiken

smakenvandewereld.nl
5/5 sterren

Wat een heerlijk recept voor een melanzane pastaschotel! Dit lijkt een fantastische Italiaanse klassieker te zijn en biedt een geweldige manier om aubergines in jouw dieet op te nemen. Het artikel biedt duidelijke en gemakkelijk te volgen instructies voor het maken van de pastaschotel, samen met mooie foto's die het er allemaal zo lekker doen uitzien. Ik vind het vooral leuk dat dit recept veel verschillende smaken en texturen combineert, waaronder gegrilde aubergines, tomatensaus en een heerlijke Parmezaanse kaas. De toevoeging van de pasta maakt het een complete maaltijd die iedereen zal bevallen. Al met al is dit een fantastisch recept voor iedereen die van Italiaans eten houdt en op zoek is naar een nieuwe manier om aubergines te gebruiken. Bedankt voor het delen van dit geweldige recept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op