Mini Lemon Cheesecake
Mini lemon cheesecake, ik ben dus gek op dit soort gerechten. Frisse kleine taartjes die onweerstaanbaar lekker zijn. Zelfs nu we back to normal zijn moet je juist van deze lekkere dingen kunnen genieten. Met mate(n). Toen ik met vriendinnen had afgesproken voor een gezellig (en lekker) tapasavondje bij mij...Mini Lemon Cheesecake
Bewaren
Mini lemon cheesecake, ik ben dus gek op dit soort gerechten. Frisse kleine taartjes die onweerstaanbaar lekker zijn. Zelfs nu we back to normal zijn moet je juist van deze lekkere dingen kunnen genieten. Met mate(n).
Toen ik met vriendinnen had afgesproken voor een gezellig (en lekker) tapasavondje bij mij thuis zou ik eigenlijk geen toetje serveren. Ik had namelijk meer dan genoeg lekkere tapas hapjes gemaakt. Toch wilde ik last-minute nog een toetje maken van ingrediënten die ik nog niet huis had. Het werden deze mini cheesecakes met lemon curd.
De lemon curd bewaarde ik in de vriezer dus daar hoefde ik niet veel voor te doen. ‘s Ochtends bakte ik de cheesecakes, waarna ze rest van de dag in de koelkast konden afkoelen. Ideaal. En het fijne is ook dat de cheesecakes niet te groot zijn. Als je eigenlijk vol zit na een lekker etentje passen deze er nog wel bij. Als je namelijk een hap genomen hebt kun je niet anders dan de hele cheesecake opeten.
Mini Lemon Cheesecake
Ingrediënten
Extra benodigd: muffin tray en bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini lemon cheesecake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC, vet de muffinvorm in en plaats in bakpapiertjes in de vormpjes.Stap 2
Verkruimel de biscuits fijn en laat de boter in een pannetje op zacht vuur smelten. Roer de biscuitkruimels door de boter en verdeel dit mengsel over de vormpjes. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat de bodems opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.Stap 3
Klop de roomkaas los, voeg hierna de suiker en het zout toe en mix dit door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg hierna een voor een de eieren toe en klop dit goed door elkaar. Voeg de vanille extract toe en mix het nog een laatste keer goed door elkaar.Stap 4
Verdeel de vulling over de muffintray. Bak de mini cheesecakes 20-24 minuten in de oven. (Check na 15 minuten of de cheesecakes niet te bruin worden, dek eventueel af met aluminiumfolie)Stap 5
Laat de mini cheesecakes na het bakken afkoelen op een rek en plaats ze hierna nog even in de koelkast. Kan eventueel ook een nachtje.Stap 6
Verdeel voor het serveren een eetlepel koude lemoncurd over de mini cheesecakes en daarbovenop een toef slagroom.Ingrediënten
Extra benodigd: muffin tray en bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini lemon cheesecake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC, vet de muffinvorm in en plaats in bakpapiertjes in de vormpjes.Stap 2
Verkruimel de biscuits fijn en laat de boter in een pannetje op zacht vuur smelten. Roer de biscuitkruimels door de boter en verdeel dit mengsel over de vormpjes. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat de bodems opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.Stap 3
Klop de roomkaas los, voeg hierna de suiker en het zout toe en mix dit door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg hierna een voor een de eieren toe en klop dit goed door elkaar. Voeg de vanille extract toe en mix het nog een laatste keer goed door elkaar.Stap 4
Verdeel de vulling over de muffintray. Bak de mini cheesecakes 20-24 minuten in de oven. (Check na 15 minuten of de cheesecakes niet te bruin worden, dek eventueel af met aluminiumfolie)Stap 5
Laat de mini cheesecakes na het bakken afkoelen op een rek en plaats ze hierna nog even in de koelkast. Kan eventueel ook een nachtje.Stap 6
Verdeel voor het serveren een eetlepel koude lemoncurd over de mini cheesecakes en daarbovenop een toef slagroom.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
20 reacties
Klazien
Kan je de mini cheese cakes ook invriezen?
Nienke
Kan ik i.p.v. roomkaas ook kwark of akte gebruiken?
Kim
Hoi Brenda, Ik heb maar een klein bakblik voor 6 cakejes, maar ik heb wel de hele hoeveelheid koek met boter en roomkaas-mengsel gemaakt. Kan ik die bewaren in de koelkast en dan morgen nog 6 cakejes maken? Groetjes, Kim
Brenda Kookt
Hoi Kim, dat is geen probleem. Eet smakelijk! :)
Benny
Hoi juist je site gevonden heel toffe recepten Vraagje welke roomkaas gebruik je voor mini cheescake
Brenda Kookt
Hiervoor gebruik ik een neutrale roomkaas zoals Philadelhia.
hennie van den dool
Kan ik cakes met lemon curd een dag van te voren maken
Brenda Kookt
Het is geen probleem om deze een dagje eerder maakt, bewaar het in de koelkast.
yvonne
Lekker! ziet er en leuk en lekker uit. Ik moet jouw blog niet lezen als ik trek heb...
Brenda Kookt
Oeps.. :)
Pam
Hallo Brenda, welk merk roomkaas gebruik je voor cheesecake?
Elize | eatcooklove
Cheesecake & Lemon Curd samen. Kan niet mis gaan :) Lekker!
Daniëlle
Hmm heerlijk! Ik houd echt van citroen cheesecake dus deze moeten ook wel lekker zijn ;)
Marja
Oh....wat zien die er lekker uit zeg! En net wat je zegt, die passen nog wel in een klein gaatje na het eten. Het is precies klein genoeg om juist lekker te zijn maar er niet vol van te worden. Ik ga ze zeker maken. En wat er over blijft is ook de andere dag nog lekker bij de koffie of thee. Echt een super gerechtje wat mij betreft. Ik ben ook helemaal stapelgek op lemoncurd, dat helpt natuurlijk ook. lol Groetjes en een dikke knuffel voor Fem. Marja. ??????
Conja
*ingrediënten die ik nog niet ... of juist wél in huis had? ;-)
Marlies Krauth
Waar kan ik jouw recept vinden van Lemoncurd ?
Brenda Kookt
Klik op de gearceerde groene tekst in de ingrediëntenlijst, dan kun je het recept direct bekijken.