Ga naar de inhoud

Mini tarte tatin met geitenkaas

Super lekkere hartig-zoete eenpersoons bladerdeegtaartjes. Mini tarte tatin met geitenkaas en tijm. Echt smullen!
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Mini tarte tatin met geitenkaas

Mini tarte tatin met geitenkaas

Oeh vandaag deel ik toch een toppertje met je. Ik zou zeggen, zet deze hartige taartjes op tafel dit weekend. Het zijn super lekkere hartig-zoete eenpersoons bladerdeegtaartjes. Mini tarte tatin met geitenkaas en tijm. Zoals ik al zei, echt smullen!

Mini tarte tatin met geitenkaas

Mini tarte tatins met geitenkaas

Als je houdt van de combinatie van knapperig bladerdeeg met zoete zachte gebakken ui dan is dit jouw ding hoor. En het leuke: je hebt de tarte tatin helemaal voor jezelf. Want we maken eenpersoonsporties.

EenĀ Tarte TatinĀ is een klassieke Franse taart. Het is een omgekeerde taart waarbij de vulling onder het deeg wordt gebakken, na het bakken keer je de taart om zodat de vulling bovenop ligt. Traditioneel wordt een tarte tatin gevuld met appels en karamel.

Deze keer gaan we voor een hartige variant van de tarte tatin. Met sjalotjes, tijm, geitenkaas, honing en Parmezaan. Dat maakt een ontzettend lekker hartig taartje.

Ga je liever voor een zoete variant? Dan tip ik je deze variant met peer, of ga voor de tarte tatin van sjalotjes met wortel als avondmaaltijd.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de mini tarte tatin met geitenkaas.

Mini tarte tatin met geitenkaas

Tarte tatins met geitenkaas maken

Het is eenvoudig om de Mini tarte tatins met geitenkaas te maken. Je hebt er geen speciale bakvormen of dergelijke voor nodig. We maken de mini tarte tatins namelijk op een bakplaat.

Per tarte tatin verdelen we eerst wat honing op de bakplaat, samen met een beetje balsamico. Bestrooi dit met tijm en leg hier gehalveerde sjalotjes op, met de snijkant naar beneden. Bestrooi de sjalotjes met geraspte Parmezaan en verdeel hierover wat zachte geitenkaas. Dek dit af met een plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg om de vulling van sjalotjes met geitenkaas.

Bak de mini tarte tatins met geitenkaas en tijm 25 minuten in de oven op 180 graden.

Draai de tarte tatins na het bakken om, en serveer ze direct. Lekker met nog een beetje extra zachte geitenkaas als topping.

Tip: houd je niet van geitenkaas? Vervang dit door een andere zachte witte kaas, zoals feta.

Mini tarte tatin met geitenkaas

Een grotere variant van de hartige taartjes maken

In dit geval heb ik ervoor gekozen om eenpersoons hartige taartjes van de tarte tatin te maken. Wil je liever een grote variant maken? Dat kan.

In dat geval kun je het beste een springvorm of bakvorm gebruiken om de tarte tatin in te bakken. Bekleed het met bakpapier en volg de stappen zoals beschreven. In plaats van vier taartjes maak je er dan een. Na het bakken laat je de taart kort afkoelen, en draai het hierna om en haal het uit de vorm.

Snijd in stukken.

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mini tarte tatin met geitenkaas

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verdeel per tarte tatin een cirkel met honing over de bakplaat met daarover een beetje balsamico. Bestrooi met tijm en leg hier de gehalveerde sjalotjes op. Breng op smaak met peper. Bestrooi de sjalotjes met geraspte Parmezaan. Verdeel hier de zachte geitenkaas over. Beleg dit met de plakjes bladerdeeg, vouw het bladerdeeg om de vulling van sjalotjes met geitenkaas.
2
Stap 2
Bak de mini tarte tatins met geitenkaas en tijm 25 minuten in de oven op 180 graden.
3
Stap 3
Draai de tarte tatins na het bakken om, en serveer ze direct. Eventueel met extra zachte geitenkaas als topping.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mini tarte tatin met geitenkaas
Hartige taart met courgette en mais
Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet
Boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op