Ga naar de inhoud

Misochampignons met rijst, paksoi en ei

Zin in eens wat anders met rijst? Ga dan voor deze heerlijke rijstmaaltijd met misochampignons met rijst, paksoi en ei. Als ik iets met rijst maak combineer ik het vaak met kip en een sausje. Zonde, want er kan zoveel meer. In dit rijstgerecht gaan we voor vegetarisch. Rijst met...
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd de paddenstoelen in dikke plakken. Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op middelhoog vuur bruin. Hoe langer je hier de tijd voor neemt, hoe lekkerder de paddenstoelen worden.
3
Stap 3
Snijd in de tussentijd de paksoi in stukken.
4
Stap 4
Voeg de misopasta plus de boter toe als de champignons bruin zijn. Laat de boter smelten en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en voeg de paksoi toe. Roerbak totdat de paksoi geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Bak in een andere koekenpan de eieren. Hoe zachter de dooier hoe lekkerder.
6
Stap 6

Serveer de misochampignons samen met de rijst en de gebakken eieren. 

Misochampignons met rijst, paksoi en ei

Zin in eens wat anders met rijst? Ga dan voor deze heerlijke rijstmaaltijd met misochampignons met rijst, paksoi en ei.

Als ik iets met rijst maak combineer ik het vaak met kip en een sausje. Zonde, want er kan zoveel meer. In dit rijstgerecht gaan we voor vegetarisch. Rijst met champignons, paksoi en een eitje. En de echte smaakmaker in dit gerecht is misopasta. Ik vertel je er alles over, en geef je natuurlijk het recept zodat je zelf ook aan de slag kunt met dit maaltje van misochampignons met rijst, paksoi en ei.

Misochampignons met rijst, paksoi en ei

Misochampignons met rijst, paksoi en ei

De smaakmaker van dit gerecht van misochampignons met rijst, paksoi en ei is miso. Heb je hier weleen mee gekookt?

Miso gebruik ik eigenlijk te weinig in de keuken, terwijl het een heel handige smaakmaker is dit lekker veel umami-smaak toevoegt. Umami-smaak is een smaak die veel in vlees zit, maar die lastiger te krijgen is in een vegetarische maaltijd. Paddenstoelen hebben het wel een beetje, net als sojasaus. En misopasta dus.

Ik besloot paddenstoelen te bakken in misopasta en dit nóg lekkerder te maken door er een soort misoboter van te maken. Door namelijk boter toe te voegen nadat je misopasta hebt toegevoegd, krijg je een heerlijk romige smaakmaker aan je paddenstoelen. Voeg vervolgens paksoi voor een frisse en knapperige noot toe en een eitje met zachte dooier voor een extra lekkere smaakcombinatie.

Ik zou zeggen: probeer dit lekkers van mistchampignons met rijst, paksoi en ei snel!

Misochampignons met rijst, paksoi en ei

Andere recepten met rijst zonder saus

Wil je vaker aan de slag met een rijstgerecht zonder kip in saus, zoals bij deze misochampignons met rijst, paksoi en ei? Dan tip ik je graag deze toppers die ook al online staan op Brenda kookt:

Bekijk ook andere recepten
Smores van de bbq
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op